Wonen in Amsterdam

Wonen in Amsterdam

Overzicht stadsdelen Amsterdam

De Gemeente Amsterdam is onderverdeeld in 8 stadsdelen. Elk stadsdeel is weer onderverdeeld in meerdere gebieden dat elk een eigen gebiedsmanager heeft die zorgt voor een goede verbinding tussen de bewoners, ondernemers en de gemeente. Elk stadsdeel heeft haar specifieke karakteristieken. Bent u benieuwd naar het wonen in een specifiek stadsdeel? Neem contact op met onze vestiging in Amsterdam voor meer informatie.

  • Centrum: Gebied 1011, Gebied 1012, Oostelijke binnenstad, Westelijke binnenstad, Zuidelijke binnenstad.
  • Nieuw-West: Geuzenveld-Slotermeer-Sloterdijken, Osdorp, De Aker-Sloten-Nieuw Sloten, Slotervaart.
  • Noord: Banne Buiksloot, Buiksloterdijk-Nieuwendammerdijk, Buikslotermeer, Elzenhagen, IJplein-Vogelbuurt, Kadoelen, Noordelijke IJ-oever, Oostzanerwerf, Tuindorp, Volewijck, Waterland-Waterlandpleinbuurt.
  • Oost: IJburg en Zeeburgereiland, Indische buurt, Oostelijke Havengebied, Oud-Oost, Watergraafsmeer.
  • West: De Baarsjes, Bos en Lommer, Oud-West, Westerpark.
  • Westpoort: Sloterdijkgebied, Havengebied.
  • Zuid: Buitenveldert en Zuidas, De Pijp, Oud-Zuid, Rivierenbuurt.
  • Zuidoost: Amstel III en ArenAPoort, Gaasperdam-Driemond, EGK-buurt (Bijlmer Oost), Venserpolder-FD-buurt, Vogeltjeswei-Amsterdamse Poort, H-buurt.

Wonen, leven en werken in Amsterdam

Of het nu een tijdelijke ervaring is in verband met studie of werk of dat u zich voor langere tijd wilt vestigen in Amsterdam: deze stad heeft alles in huis voor fijne leefomgeving. De reuring en dynamiek afgewisseld met veel groene parken, stadsstranden en ontelbaar veel restaurants. Kunst en cultuur, divers winkelaanbod en markten. U treft het allemaal aan in Amsterdam. Deze stad is vooral heel gezellig, ondernemend en vooruitstrevend. Amsterdam ligt centraal in Nederland en is onze hoofdstad. Het wonen in Amsterdam is dan ook erg populair en het vinden van een geschikte woning niet altijd even makkelijk. Gelukkig kunnen onze ervaren makelaars u daar prima mee helpen. Neem contact op met ons makelaarskantoor in Amsterdam om uw wensen samen te bespreken en wie weet vindt u binnenkort wel uw droomhuis in de bruisende stad Amsterdam!

Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.