Zakelijk verzekeren - Transport

Transportverzekering

Verzendt u goederen via een transporteur, dan loopt u risico gedurende het gehele traject tot aan het moment dat de goederen zijn afgeleverd en de klant betaald heeft. Risico’s die lang niet altijd voor rekening van de koper of de transporteur komen. En ook al is het vervoer nog zo goed voorbereid en geregeld, toch kan uw leverantie bederven, beschadigen of verdwijnen. Met de juiste transportverzekering dekt u zich zoveel mogelijk in tegen deze financiële risico’s.

De schade tijdens transport kan hoger uitvallen dan de waarde van de goederen als er bijvoorbeeld sprake is van een ongeval en de weg opgeruimd moet worden. Die kosten kunt u dan gepresenteerd krijgen. Het verlies kan nog hoger uitpakken als er sprake is van overmacht: de chauffeur wordt afgesneden door een haastige automobilist, moet daardoor plotseling remmen en de vrachtwagen kantelt. In zo’n geval kunt u de schade niet verhalen bij de transporteur en loopt u financiële schade.

Om te bepalen welke transportverzekering het meest geschikt is voor uw bedrijf, maken wij een analyse van wat uw bedrijf vervoert, wat de kritische factoren zijn, welke trajecten worden afgelegd en welke voorwaarden uw onderneming hanteert. Daarin maken we onderscheid tussen het structurele transport en vervoer voor speciale gelegenheden zoals beurzen en tentoonstellingen, en speciale transporten zoals demonstratiewagens, monstercollecties of goederen met bijzondere risico’s. Ook beoordelen we of goed is vastgelegd op welk moment de verantwoordelijkheid van de goederen overgaan van verkoper op de koper.

Persoonlijk advies over uw transportverzekering

Er kan onderweg naar de klant veel misgaan met uw goederen. In een persoonlijke gesprek kunnen we de risico’s in kaart brengen en die vertalen naar een transportverzekering op maat. Wat de uitkomst ook is, u kunt rekenen op een goede dekking tegen een scherpe prijs. Maak een afspraak met onze adviseur.