Zakelijk verzekeren - Aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid voor uw bedrijf

Ondernemen is risico’s nemen. Dat weet u als geen ander. Maar zelfs gecalculeerde risico’s kunnen financieel onverwacht hard uitpakken. Met een aansprakelijkheidsverzekering voor uw bedrijf bent u goed verzekerd tegen de aaansprakelijkheidsrisico’s die u loopt als ondernemer of zelfstandige.

Een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering kan beroeps- of bedrijfsaansprakelijkheid verzekeren. De bedrijfsaansprakelijkheid (AVB) verzekert u tegen schade die u of een van uw medewerkers bij derden veroorzaakt aan spullen of personen en de vervolgschade die daaruit kan voortvloeien. De beroepsaansprakelijkheid (BAV) dekt vermogensschade die u veroorzaakt tijdens het uitoefenen van uw beroep. Bijvoorbeeld als uw advies financiële schade bij uw klant veroorzaakt. Welke zakelijke aansprakelijkheidsverzekering voor u het meest geschikt is, is natuurlijk geheel afhankelijk van uw situatie. Onze adviseurs kunnen u daar in een persoonlijk gesprek meer over vertellen.

U kunt de aansprakelijkheidsverzekering voor uw bedrijf uitbreiden met een dekking voor specifieke risico’s zoals:

  • Werkgeversaansprakelijkheid: voor schade die uw medewerkers oplopen tijdens het werk.
  • Bestuurders- en commissarissenverzekering: biedt bescherming tegen aanspraken op het privévermogen van bestuurders en commissarissen die aan het bewind zijn of zijn geweest.
  • De aansprakelijkheid voor medewerkers die tijdens een dienstreis in hun eigen auto of een auto van de zaak letselschade oplopen.
  • Milieuschadeverzekering: geeft dekking tegen de belangrijkste milieurisico’s dieondernemers lopen.

Dit is natuurlijk een essentiële vraag, maar niet een die we zomaar kunnen beantwoorden. De situatie van uw bedrijf, de aard van de productie en de risico’s die daaraan verbonden zijn, zijn daarin bepalend. Om u, uw bedrijf en uw eventuele medewerkers goed te verzekeren zullen onze adviseurs u ook hierin duidelijk en helder adviseren.

Wij regelen voor u een goede aansprakelijkheidsverzekering

Wilt u een goede zakelijke aansprakelijkheidsverzekering? Dan regelen wij dat graag voor u. Samen met u maken we een inventarisatie en stellen het risicoprofiel van uw onderneming vast. Aan de hand daarvan krijgt u een praktisch advies voor een goede verzekering van de zakelijke risico’s die u gedekt wilt zien.

Voor persoonlijk advies en overleg neemt u contact op met onze adviseurs.