Zakelijk verzekeren - Brand

Brandverzekeringen voor ondernemers en bedrijven

Er zijn in de huidige verzekeringsmarkt diverse brandverzekeringen. Als eigenaar van een pand heeft u belang bij een goede opstalverzekering, als huurder van een pand heeft u belang bij een goede inventaris en goederenverzekering. En valt uw omzet weg doordat uw bedrijf stil komt te liggen door een brand, dan heeft u behoefte aan een goede bedrijfsschade- of omzetverzekering.

Om een goede beoordeling te krijgen van een pand wordt er onder meer gekeken naar de bouwaard, belendende percelen en het gebruik van het pand. Deze factoren vormen de basis voor het juist vaststellen van het risico. Zo vormt een lasbedrijf natuurlijk een ander risico dan een advocatenkantoor.

Het is van essentieel belang dat de verzekerde som goed wordt vastgesteld om onderverzekering te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld door een herbouwwaardetaxatie uit te laten voeren voor uw opstal en inventaris. Voor een bedrijfsschade- of omzetverzekering is het van belang dat uw winst en vaste kosten goed worden vastgesteld.

Als huurder van een pand hoeft u niet het pand te verzekeren, u bent immers geen eigenaar. Wat wel belangrijk is , is dat u alle verbeteringen aan het pand voor eigen rekening apart verzekerd. Er valt dan te denken aan een zelf aangebracht systeemplafond, een vaste vloer of een keuken en sanitaire ruimte. Dit wordt huurdersbelang genoemd.

Een opstalverzekering dekt de herbouwwaarde, het bedrag dat u moet betalen om meteen na de brand een volledig vergelijkbaar bedrijfspand te laten bouwen. Onder deze verzekering vallen ook zaken als bijgebouwen, schuttingen, antennes, zonweringen en dergelijke. De fundering is niet automatisch meeverzekerd, maar kan wel worden meeverzekerd. Als uitgangspunt wordt 10% van de herbouwwaarde aangehouden.

Zakelijk verzekeren - Brand

Een inventaris- en goederenverzekering

Alles wat zich in een bedrijfspand bevindt aan inventaris en goederen vertegenwoordigt een waarde die voor de voortzetting van de onderneming minstens zo belangrijk is als het gebouw. Deze onderdelen hebben ook te lijden onder een brand en ondervinden ook de gevolgen van rook, roet, inbraak, storm en water. De bedrijfsinventaris en voorraden kunt u verzekeren, eventueel met een uitgebreide dekking. U bent er dan zeker van dat u na de calamiteit spullen van dezelfde soort en kwaliteit als nieuw kunt aanschaffen. Voor de goederenvoorraad is de inkoopwaarde of de kostprijs het uitgangspunt voor het bepalen van het verzekerd bedrag.

Persoonlijk advies over uw zakelijke brandverzekering

Voor een goede brandverzekering tegen een zakelijk verantwoorde premie is het belangrijk om een goed inzicht te hebben in uw bedrijf en organisatie. We gaan hierover graag met u ingesprek. Maakt u een afspraak met een van onze adviseurs?