Verzekeringen Verkeer

Auto-, motor-, bromfiets- en scooterverzekeringen

De minimale verzekering voor een auto, motor of bromfiets in Nederland is de WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid). Dat is geen overbodige luxe, want verkeersschades kunnen aardig in de papieren lopen.

Bent u betrokken bij een ongeval? Dan dekt de WA-verzekering de letselschade en de materiële schade van de tegenpartij. Meer informatie over de mogelijke voertuigverzekeringen, vindt u hieronder.

Met een WA-verzekering bent u in ieder geval minimaal € 6.070.00 gedekt per ongeval voor schade aan personen en € 1.220.000 per ongeval voor materiële schade. Bij een motorvoertuig bedoeld voor het vervoer van meer dan 8 personen (exclusief chauffeur) is de verzekerde som minimaal € 10.836.000

U kunt kiezen voor alleen de verplichte WA-verzekering en de schade aan uw auto geheel voor eigen rekening nemen. Met een beperkt casco of volledig casco verzekering kunt u de schade aan uw auto geheel of gedeeltelijk afdekken. Kiest u voor ‘beperkt’ dan betekent dat dat niet alle schade aan uw eigen auto onder de dekking valt. Meestal zijn alleen schades door inbraak, brand, storm, diefstal, ontploffing en ruitbreuk verzekerd. Wilt u alle schades gedekt hebben, dus ook de schade aan uw eigen auto, dan kiest u voor een casco (allriskverzekering). Andere uitbreidingsmogelijkheden zijn onder meer een ongevallen- en schadeverzekering voor inzittenden alsmede een rechtsbijstandverzekering.

De hoogte van de premie van uw autoverzekering hangt van veel verschillende factoren af. Onze adviseurs kunnen snel uitsluitsel geven over wat u moet betalen voor de verzekering en dekking die u wenst.

Elke motorrijder is in Nederland verplicht een motorverzekering af te sluiten die minimaal de wettelijke aansprakelijkheid dekt (WA). U bepaalt zelf of u ook het casco volledig of gedeeltelijk wilt verzekeren. Daarbij speelt de leeftijd van de motor vaak een rol. Met de WA-verzekering is de materiële schade van de ander gedekt tot maximaal 1.200.000 euro en etselschade tot 5,6 miljoen euro. Bij het vaststellen van de premie wordt niet alleen gekeken naar de dekking, maar ook naar de leeftijd van de motorrijder, het aantal schadevrije jaren, het aantal kilometers dat per jaar wordt gereden. Schade die tijdens snelheidswedstrijden ontstaan, zijn niet gedekt.

Heeft u een brommer of scooter, dan bent u verplicht een WA-verzekering af te sluiten zodat bij een ongeval de materiële schade en de letselschade van de ander gedekt zijn. U kunt de schade aan uw brommer of scooter gedeeltelijk of volledig verzekeren met een cascoverzekering. Om een brommer te kunnen verzekeren tegen diefstal is een ART gekeurd veiligheidsslot verplicht.

Persoonlijk advies?

De hoogte van de verzekeringspremie is afhankelijk van uw persoonlijke wensen en verschillende omstandigheden. Welke verzekering u ook wenst voor uw auto, motor, brommer of scooter, in alle gevallen zorgen wij voor een zo laag mogelijke premie en een zo groot mogelijke dekking.

Voor de kortste weg naar een goede verzekering maakt u nu een afspraak met onze adviseur.