Verzekeringen Reis en Recreatie

Goed verzekerd op reis

Een reisverzekering voorkomt natuurlijk niet dat uw bagage gestolen wordt, de camera het ravijn opzoekt, de caravan beschadigt raakt door hagel of de boot strandt op een rotsblok. Maar als dit gebeurt, verzacht het in ieder geval wel het financiële leed. Een goede reisverzekering is dan ook een essentieel onderdeel dat op het to-do- lijstje zou moeten staan van elke vakantieganger!

Verzekeringen Reis en Recreatie

Dekking standaard reisverzekering

Een standaard reisverzekering dekt verlies of schade aan reisdocumenten en bagage en biedt u de mogelijkheid om gebruik te maken van een alarmnummer van de verzekeringsmaatschappij. Zo kunt u in geval van nood in uw eigen taal vertellen wat er aan de hand is.

Verzekeringen Reis en Recreatie

Medische onkosten in het buitenland

Veel mensen die op vakantie gaan denken dat hun zorgverzekering ook de kosten dekt als zij in het buitenland een dokter of het ziekenhuis bezoeken. Maar dat geldt niet voor alle medische onkosten die tijdens een vakantie gemaakt kunnen worden. Repatriëring met speciaal vervoer
bijvoorbeeld wordt meestal door de zorgverzekeraar vergoed op basis van de Nederlandse tarieven. Een reisverzekering dekt deze onkosten wel.

Verzekeringen Reis en Recreatie

Annuleringsverzekering

Met een goede reisverzekering is uw reis verzekerd, maar er kan natuurlijk altijd iets onverwachts gebeuren waardoor u niet op reis kunt en moet annuleren. Of waardoor u uw reis moet afbreken en eerder naar huis gaat. In dat geval heeft u een annuleringsverzekering nodig.

Verzekeringen Reis en Recreatie

Caravanverzekering

Een caravanverzekering dekt niet alleen de schade aan de caravan, maar ook aan de inboedel en de voortent of luifel. Bagage valt niet onder deze verzekering. Bij schade moet u denken aan brand, ontploffing, inbraak, stormschade en de kosten van opruimen, bewaken en transporteren naar Nederland. Een nieuwe caravan is een aantal jaren tegen nieuwwaarde verzekerd, daarna tegen de dagwaarde. Diefstal van de caravan is alleen gedekt als u hebt voldaan een speciale preventie-eisen, zoals bijvoorbeeld een disselslot en gedemonteerde wielen.

Verzekeringen Reis en Recreatie

Bootverzekering

Het verzekeren van een pleziervaartuig – zoals verzekeringsmaatschappijen de boot noemen – is maatwerk. De verscheidenheid aan boten is groot: de sloep, de zeilboot, het luxe jacht, de kano en het motorkruisertje. Net als in het wegverkeer zijn voor het verkeer op water twee dekkingen onontbeerlijk: de wettelijke aansprakelijkheid voor schade die u aan de andere boot veroorzaakt en de schade aan uw eigen pleziervaartuig (WA-casco). In het laatste geval kunt u kiezen voor een beperkte of een uitgebreide dekking. De premie van de bootverzekering is afhankelijk van verschillende factoren zoals het type en de waarde van de boot, de keuze WA of WA-casco en het dekkingsgebied. Vaart u bijvoorbeeld alleen in de Benelux en Duitsland, dan is de premie lager dan wanneer u verder door Europa vaart.

Verzekeringen Reis en Recreatie

Verzekeren recreatiewoning

Bij het verzekeren van een recreatiewoning moet u net als bij uw huis de dekking regelen van schade aan het huis (opstal) en de huisraad (inboedel). Schade door storm, brand en diefstal zijn een paar voorbeelden van oorzaken om af te dekken.

Persoonlijk advies over uw reisverzekering

Wij werken graag mee aan een zorgeloos verloop van uw vakantie, door met u een goede reisverzekering samen te stellen.

Of u nu met de bus, het vliegtuig, de eigen auto, de caravan of de bot reist, de adviseurs van Kuijs Reinder Kakes zijn uw specialisten op verzekeringsgebied. Maak nu een afspraak voor een persoonlijk gesprek.