Verzekeringen Pensioen

Pensioen

Na een leven hard werken is het tijd voor u zelf. Genoeg tijd om te doen waar u zin in heeft, met uw dierbaren. Om uw leven na uw 67ste prettig in te vullen heeft u voldoende financiële armslag nodig. Helaas blijkt uit de statistieken dat driekwart van de Nederlanders een pensioentekort heeft.

In Nederland is het zo dat uw pensioeninkomsten, AOW en werkgeverspensioen, 70% van uw laatstverdiende salaris zou moeten zijn. Als u dat niet haalt, is er sprake van een pensioentekort. Dit gebeurt al snel, doordat u bijvoorbeeld minder dan 40 jaar heeft gewerkt, of regelmatig van werkgever bent veranderd. Maar ook door verblijf in het buitenland, een scheiding, de afschaffing van de AOW-partnertoeslag, of door slechte pensioen afspraken.

Er zijn verschillende opties om nu nog te zorgen voor een goed pensioeninkomen. Zoals zelf sparen of beleggen, maar u kunt ook met belastingvoordeel een lijfrenteverzekering afsluiten, of een bankspaarrekening openen.

Persoonlijk advies over uw pensioen

Wilt u er zeker van zijn ook in de toekomst uw levensstijl te kunnen behouden, laat dan uw pensioenregeling doorlichten. Wij adviseren u graag over maatregelen waarmee u uw inkomen bij het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd of inkomen bij pensionering op peil houdt.

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak. Ook voor een second opinion kunt u vanzelfsprekend bij ons terecht.

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie