Het coronavirus: wat dekt uw verzekering?

Het coronavirus: wat dekt uw verzekering?

Geschreven door John de Smit op 1 april 2020

Het aantal besmettingen van het coronavirus neemt razendsnel toe in Nederland en de rest van de wereld. Er is een kans dat u ook besmet raakt, maar wat betekent dit voor uw verzekeringen? De belangrijkste uitgaven zijn in de meeste gevallen gewoon gedekt.

Bij een besmetting is veelal sprake van verkoudheidsklachten en/of koorts. De nationale gezondheidsautoriteit RIVM raadt mensen aan om dan thuis te blijven en uit te zieken. Eventuele medicijnen die u zelf neemt, zoals paracetamol en hoestdrankjes, betaalt u zelf.

Bij ergere klachten is er contact met de huisarts of kan een ziekenhuisopname nodig zijn. De standaard zorgverzekering dekt consulten bij de huisarts. Dit gaat niet ten koste van het eigen risico. Wilt uw huisarts een laboratoriumtest laten uitvoeren, dan zijn deze kosten eveneens gedekt. Bij zo’n test wordt het eigen risico wel aangesproken.

Ook de behandeling in een ziekenhuis is gedekt vanuit de basisverzekering en valt onder het eigen risico. Dit geldt tevens voor behandelingen in een ziekenhuis in het buitenland. Daarbij is een maximum: u krijgt niet meer vergoed dan wat de medische behandeling in Nederland zou kosten.

U kunt geen beroep doen op uw zorgverzekering voor preventieve maatregelen. Producten zoals handgel of mondkapjes moet u zelf betalen. U krijgt geen vergoeding als u een preventieve coronatest laat uitvoeren als u nog geen klachten heeft.

Mocht u niet op reis kunnen omdat u besmet bent met het coronavirus, dan kunt u mogelijk een beroep doen op uw annuleringsverzekering. Door de wereldwijde coronacrisis zijn de meeste reizen echter opgeschort en is reizen amper meer mogelijk. Sterfgevallen door het coronavirus worden standaard gedekt door de uitvaartverzekering. We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over uw verzekeringen in deze onzekere tijden. Aarzel niet om contact op te nemen met Kuijs Reinder Kakes Verzekeren. Wij informeren en helpen u graag.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

 

Meer informatie