Huis taxeren Heerhugowaard: vertrouw uw taxatie toe aan gecertificeerde experts

Huis taxeren Heerhugowaard: vertrouw uw taxatie toe aan gecertificeerde experts

Gevalideerd taxatierapport
Meer dan 100 jaar ervaring
Uitstekende taxatie tegen een scherp tarief
Woning taxeren Heerhugowaard

Heerhugowaard: taxatie door een erkende taxateur met regio- én vakkennis

Een goed taxatierapport is veel waard

Hebt u een nauwkeurige en betrouwbare taxatie van een woning in Heerhugowaard nodig? Dan hebt u waarschijnlijk termen als 'huis taxeren Heerhugowaard' of 'erkend taxateur in Heerhugowaard' gegoogeld. Het resultaat: een berg aan mogelijkheden. Wat is de beste optie voor u?

Vooropgesteld: u bent op zoek naar een objectief, goed opgesteld taxatierapport. Heerhugowaard is een stad met zeer uiteenlopende woningen en wijken, dus uw taxateur moet naast vakinhoudelijke expertise óók lokale kennis bezitten. Bij sommige woningtypen in specifieke buurten is er bijvoorbeeld meer kans op betonrot. En wanneer het om nieuwbouw gaat, zijn er weer geheel andere aandachtspunten.

De goedkoopste taxateur is niet altijd de beste. Bij het uitzoeken van de juiste expert geldt soms: 'Goedkoop is duurkoop.' Een goed taxatierapport is veel waard!

Gekwalificeerd en aangesloten bij een onafhankelijk validatie-instituut

Bij KRK werkt u met gekwalificeerde taxateurs die zich bij elke taxatie aan strenge kwaliteitseisen houden. Zij zijn stuk voor stuk gecertificeerd bij het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) en kennen de vastgoedmarkt in Heerhugowaard uitstekend. Als aangesloten taxateurs bij het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) — een landelijk taxatie-instituut — zetten zij hun expertise graag voor u in!

Woning taxeren Heerhugowaard

Een gevalideerd taxatierapport: nodig in alle gevallen?

Wanneer hebt u een taxatierapport nodig? Misschien wilt u een lening nemen om uw huis te verduurzamen. Dit doel groeit in populariteit, zeker nu de overheid ernaar streeft om de energielabels te verhogen en de energielasten naar beneden te halen. Dit geldt overigens voor bestaande én nieuwe woningeigenaren. Bij het kopen van een huis kunt u direct besluiten om een aanvullend bedrag te lenen ten behoeve van verduurzaming. Doet u dit, dan kunt u rentekorting krijgen, omdat het onderpand voor de bank beter wordt met de verbeteringen die u aanbrengt. Een taxateur neemt dit mee in de taxatie.

Een taxatierapport kan ook noodzakelijk zijn als u een lening wilt afsluiten om te verbouwen. In dat geval moet u namelijk weten wat de woningwaarde voor én na de verbouwing is.

Woning taxeren Heerhugowaard

Wat neemt een gecertificeerde taxateur in Heerhugowaard zoal mee?

Bij KRK nemen we veel zaken mee om tot een goed taxatierapport te komen. De volgende drie punten komen eigenlijk altijd aan bod:

 • Duurzaamheid
  Bij nieuwbouw voldoet onroerend goed meestal aan de duurzaamheidsvoorwaarden. Nieuwbouwwoningen zijn over het algemeen veel energiezuiniger dan bestaande huizen. Dit moet tot uiting komen in de taxatie, want het vermeerdert de waarde.
 • Vervuiling in de grond
  Bij nieuwbouw is dit element vaak goed onderzocht, maar in oudere woningen kan dit een flink probleem zijn. Het is belangrijk dat een taxateur hier goed op let. Niemand wil immers achteraf asbest ontdekken!
 • Locatie en omgeving
  'Locatie, locatie, locatie!' Sinds jaar en dag is het dé uitdrukking om het belang van de omgeving te benadrukken. Terecht, want de omgeving beïnvloedt zaken als de woonbeleving en de prijs (in de populaire nieuwbouwwijk Broekhorn zijn de woningen bijvoorbeeld aanzienlijk duurder vanwege de locatie).

Daarnaast besteden we uiteraard aandacht aan de actuele woningmarkt, de bouwkundige constructie (en het gebruikte materiaal), de indeling, de staat van onderhoud, het bestemmingsplan en verplichtingen en rechten (erfpacht en overpacht).

  Woning taxeren Heerhugowaard

  Waarom werken met KRK?

  Onze taxateurs in Heerhugowaard zijn zeer goed bekend met de stad. Zij kennen de ins en outs van de omgeving. Omdat KRK ook aankopen, verkopen en andere diensten in de regio verzorgt, weten wij precies op welke bijzonderheden we moeten letten.

  Daarnaast gaan we nauwgezet te werk. Kwaliteit gaat boven kwantiteit. Sommige taxateurs voeren vier taxaties op een dag uit. Wat ons betreft gaat dit ten koste van de nauwkeurigheid. Er is immers tijd nodig om de waardes te bepalen.

  Woning in Heerhugowaard laten taxeren? Ga voor een gevalideerde taxatie!

  Klopt u bij ons aan voor een taxatie, dan bepaalt onze binnendienst eerst met u wat het doel is (bijvoorbeeld een aankoop of een waardevaststelling voor een scheiding). Op basis daarvan maken we een afspraak. Wij vragen u om enkele stukken klaar te leggen, waarna de taxateur langskomt en aan de slag gaat.

  Wilt u meer weten over dit proces? Of bespreekt u graag eens hoe wij u kunnen helpen met een gevalideerd taxatierapport? Neem gerust contact met ons op.