Wat is gedekt op wintersport?

Geschreven door John de Smit op 13 december 2022

U bent zeker niet de enige als u – gehuld in skipak – naar de Alpenlanden reist. De kerstvakantie, de eerste maanden van het jaar en de krokusvakantie zijn voor veel Nederlanders het ideale moment om hun wintersportvaardigheden te testen. Een goede reisverzekering voor uw wintersportvakantie is onmisbaar, zodat u gedekt bent bij een ongeval of diefstal.

Een standaard reisverzekering dekt echter niet alle activiteiten die u op wintersport wilt ondernemen. Vaak moet u een extra dekking afsluiten of gelden er speciale voorwaarden. KRK Verzekeren zet de verschillende situaties voor u op een rij.

  • Sluit een wintersportdekking af: bij een ongeval krijgt u de medische kosten van een opname in een buitenlands ziekenhuis vergoed via uw zorgverzekering, tot het tarief dat in Nederland geldt. Hieronder vallen echter niet de kosten van opsporing, redding en repatriëring (de gipsvlucht). Deze risico’s kunt u verzekeren door een reisverzekering met wintersportdekking af te sluiten. Hiermee bent u tevens verzekerd voor schade aan uw ski-uitrusting of misgelopen skilessen.
  • Off-piste skiën: skiën op maagdelijke hellingen buiten de pistes is steeds populairder. U loopt dan echter wel meer risico’s op valpartijen of lawines. Veel reisverzekeraars keren dan ook geen vergoeding uit bij off-piste skiën, of alleen als er een gids mee was.
  • Gevaarlijke wintersporten: met een wintersportdekking kunt u met een gerust hart skiën of snowboarden op de aangewezen pistes. Waaghalzen die zich willen wagen aan skispringen, bobsleeën, heliskiën, speedskiën of ijsklimmen, lopen echter risico om geen vergoeding te krijgen bij een ongeluk. Deze activiteiten staan bekend als ‘gevaarlijke wintersporten’ en zijn bij de meeste verzekeraars uitgesloten van de dekking.
  • Langlaufen en wandelen:doet u het liever kalm aan en wilt u de besneeuwde bergen verkennen door te langlaufen of te wandelen? Dan hoeft u in de meeste gevallen geen wintersportdekking af te sluiten. Activiteiten als langlaufen en wandelen brengen minder risico’s met zich mee en zijn vrijwel altijd gedekt met een standaard reisverzekering.

Gaat u binnenkort op wintersport en wilt u goed verzekerd zijn? Bij KRK Verzekeren vertellen we graag welke reisverzekering het beste bij u past.

John de Smit
Neem contact op met John

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Besparen op je levensverzekering: Tips en Overwegingen

Besparen op je levensverzekering: Tips en Overwegingen

In een tijd waarin het dagelijkse leven steeds duurder wordt, zijn velen op zoek naar manieren om geld te besparen. Wellicht is er ruimte voor besparing op je levensverzekering. Wanneer deze al...
Huis verhuren aan toeristen? Meld het aan de verzekeraar!

Huis verhuren aan toeristen? Meld het aan de verzekeraar!

Heb je al eens toeristen over de vloer gehad? Het is tegenwoordig razend populair om een huis te verhuren aan vakantiegangers. Je verdient een extra zakcentje door jouw huis op internet aan te...
Bekijk overzicht