Stormschade: wat is wel en niet verzekerd?

Stormschade: wat is wel en niet verzekerd?

Geschreven door John de Smit op 2 februari 2018

Op donderdag 18 januari raasde een van de zwaarste stormen ooit door ons land. Tijdens zeer zware windstoten vielen bomen om, vlogen dakpannen in het rond, kwamen gevelstenen los en kantelden meer dan zestig vrachtwagens. Grote pech natuurlijk als u ook schade heeft gehad aan uw auto of huis.

Gelukkig is stormschade aan uw woning in de meeste gevallen verzekerd. Voor de verzekeraars is er bij windkracht 7 al sprake van een ‘storm’. Als er hierdoor schade aan uw huis is ontstaan, dan valt dat onder de opstalverzekering. Dan gaat het bijvoorbeeld over een boom die op uw dak is gevallen, vallende dakpannen, losgeraakte bakstenen of een omgewaaide schutting in de tuin. Losse spullen in uw huis en tuin vallen onder de inboedelverzekering. Dan is een schadevergoeding voor bijvoorbeeld gehavende tuinmeubels of kapotte bloempotten minder vanzelfsprekend. U had deze spullen bij storm en code rood ook binnen kunnen zetten om schade te voorkomen.

Bij stormschade aan uw auto is de vergoeding afhankelijk van de autoverzekering die u heeft afgesloten. Bij alleen een WA-verzekering krijgt u de schade niet vergoed als er een boom op uw auto is gevallen. Deze verplichte verzekering dekt alleen schade die u aan anderen toebrengt. Als u daarnaast een beperkte casco autoverzekering of een allrisk verzekering heeft, valt stormschade daar wel onder. Of u de complete schade kunt verhalen, kunt u achterhalen in de polisvoorwaarden. Heeft u hulp nodig? Aarzel dan niet contact op te nemen met Kuijs Reinder Kakes Verzekeren.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

 

Meer informatie