Rechtsbijstandsverzekering voor de auto: nodig of niet?

Geschreven door John de Smit op 5 oktober 2020

Schade aan uw auto? Dan denkt u misschien goed te zitten met uw autoverzekering. Toch heeft u daar niet altijd genoeg aan als er een andere partij bij betrokken is. Er kan namelijk een conflict ontstaan over de schuldvraag en degene die de schade moet betalen. Voor dit soort situaties kunt u uw autoverzekering uitbreiden met een rechtsbijstandsverzekering.

In het drukke verkeer kan van alles gebeuren waardoor meningsverschillen ontstaan. U kunt in dichte mist op de snelweg per ongeluk tegen de auto voor u aanrijden, omdat die plotseling remt. De bestuurder van deze auto kan u de schuld geven voor de schade aan de bumper en de achterlichten. Uw auto kan op een parkeerplaats worden geschampt door een ander voertuig, waarbij de bestuurder er vandoor gaat zonder een briefje achter te laten. Of u raakt een fietser die plotseling de straat oversteekt. Hij valt op de grond en stelt u aansprakelijk voor de letselschade die hij heeft opgelopen.

In dit soort gevallen kunt u dan een beroep doen op uw rechtsbijstandsverzekering. Deze verzekering keert geen geld uit, maar geeft u recht op juridische hulp, deskundig advies en eventueel een advocaat. Met juridische hulp kunt u de schade verhalen bij de tegenpartij, maar u kunt zichzelf ook verdedigen tegen uw onschuld. Experts bepalen de schade en helpen bijvoorbeeld bij het achterhalen van het kenteken van een betrokkene. Mocht u door een verkeersovertreding voor de rechter moeten komen, dan worden ook de proceskosten vergoed.

Een rechtsbijstandsverzekering is een uitkomst voor juridische conflicten in het verkeer. Zonder deze verzekering moet u zelf de kosten ophoesten van advocaten en experts, dat al snel tot duizenden euro’s kan oplopen. Heeft uw vragen over de aanvullende rechtsbijstandsverzekering? Bij RK Verzekeren geven we u graag meer informatie.

John de Smit
Neem contact op met John

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Besparen op je levensverzekering: Tips en Overwegingen

Besparen op je levensverzekering: Tips en Overwegingen

In een tijd waarin het dagelijkse leven steeds duurder wordt, zijn velen op zoek naar manieren om geld te besparen. Wellicht is er ruimte voor besparing op je levensverzekering. Wanneer deze al...
Huis verhuren aan toeristen? Meld het aan de verzekeraar!

Huis verhuren aan toeristen? Meld het aan de verzekeraar!

Heb je al eens toeristen over de vloer gehad? Het is tegenwoordig razend populair om een huis te verhuren aan vakantiegangers. Je verdient een extra zakcentje door jouw huis op internet aan te...
Bekijk overzicht