Rechtsbijstandsverzekering voor conflicten rond de woning

Rechtsbijstandsverzekering voor conflicten rond de woning

Geschreven door John de Smit op 21 november 2020

Het zoeken en kopen van een huis is al inspannend genoeg. Het laatste waar u dan op zit te wachten, is een conflict. U kunt bijvoorbeeld stuiten op verborgen gebreken in de woning, waar de vorige eigenaar niets over heeft verteld. U kunt onenigheid krijgen met de makelaar omdat hij zich niet aan afspraken heeft gehouden. U kunt ruzie krijgen met de buren over de heg, met de Vereniging van Eigenaren over de verdeling van de kosten of met de gemeente over vergunningen of milieuzaken.

Voor het vermijden van dit soort nare situaties is het raadzaam een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten. Met deze verzekering heeft u recht op juridische hulp bij geschillen rond de woning. Zo kunt u bij verborgen gebreken rekenen op onafhankelijke experts die de schade vaststellen. U kunt eventueel een beroep doen op een advocaat en u krijgt de proceskosten vergoed als de zaak voor de rechter komt. Zonder een rechtsbijstandsverzekering komen alle kosten van een advocaat op uw eigen bordje terecht. Deze verzekering is overigens ook handig bij een verbouwing van uw huis. Een aanvaring met een aannemer of installateur is niet ondenkbaar.

Voor twisten rond het huis kiest u meestal voor een rechtsbijstandsverzekering met de module ‘Consument en Wonen’. Hou er wel rekening mee dat de dekking van deze verzekering pas na een paar maanden ingaat. Als u net een huis heeft gekocht en te maken krijgt met een conflict, heeft het geen zin om nog even snel een rechtsbijstandsverzekering te regelen. Dekking voor lopende geschillen is altijd uitgesloten.

Overweegt u een huis te kopen? Dan is het verstandig om minimaal drie maanden van tevoren een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten. Bij KRK Verzekeren helpen we u graag. Bij ons kunt u altijd terecht voor professioneel advies over de verzekering die het beste bij u past.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

 

Meer informatie