Rechtsbijstandsverzekering voor conflicten rond de woning

Geschreven door John de Smit op 21 november 2020

Het zoeken en kopen van een huis is al inspannend genoeg. Het laatste waar u dan op zit te wachten, is een conflict. U kunt bijvoorbeeld stuiten op verborgen gebreken in de woning, waar de vorige eigenaar niets over heeft verteld. U kunt onenigheid krijgen met de makelaar omdat hij zich niet aan afspraken heeft gehouden. U kunt ruzie krijgen met de buren over de heg, met de Vereniging van Eigenaren over de verdeling van de kosten of met de gemeente over vergunningen of milieuzaken.

Voor het vermijden van dit soort nare situaties is het raadzaam een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten. Met deze verzekering heeft u recht op juridische hulp bij geschillen rond de woning. Zo kunt u bij verborgen gebreken rekenen op onafhankelijke experts die de schade vaststellen. U kunt eventueel een beroep doen op een advocaat en u krijgt de proceskosten vergoed als de zaak voor de rechter komt. Zonder een rechtsbijstandsverzekering komen alle kosten van een advocaat op uw eigen bordje terecht. Deze verzekering is overigens ook handig bij een verbouwing van uw huis. Een aanvaring met een aannemer of installateur is niet ondenkbaar.

Voor twisten rond het huis kiest u meestal voor een rechtsbijstandsverzekering met de module ‘Consument en Wonen’. Hou er wel rekening mee dat de dekking van deze verzekering pas na een paar maanden ingaat. Als u net een huis heeft gekocht en te maken krijgt met een conflict, heeft het geen zin om nog even snel een rechtsbijstandsverzekering te regelen. Dekking voor lopende geschillen is altijd uitgesloten.

Overweegt u een huis te kopen? Dan is het verstandig om minimaal drie maanden van tevoren een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten. Bij KRK Verzekeren helpen we u graag. Bij ons kunt u altijd terecht voor professioneel advies over de verzekering die het beste bij u past.

John de Smit
Neem contact op met John

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Besparen op je levensverzekering: Tips en Overwegingen

Besparen op je levensverzekering: Tips en Overwegingen

In een tijd waarin het dagelijkse leven steeds duurder wordt, zijn velen op zoek naar manieren om geld te besparen. Wellicht is er ruimte voor besparing op je levensverzekering. Wanneer deze al...
Huis verhuren aan toeristen? Meld het aan de verzekeraar!

Huis verhuren aan toeristen? Meld het aan de verzekeraar!

Heb je al eens toeristen over de vloer gehad? Het is tegenwoordig razend populair om een huis te verhuren aan vakantiegangers. Je verdient een extra zakcentje door jouw huis op internet aan te...
Bekijk overzicht