Overlijdensrisicoverzekering en uitvaartverzekering: dit is het verschil

Geschreven door John de Smit op 5 oktober 2020

Een overlijdensrisicoverzekering is geen uitvaartverzekering. Ze hebben niet voor niets een andere naam. Toch worden deze verzekering weleens door elkaar gehaald. Wat is het verschil tussen deze verzekeringen en wanneer heeft u welke verzekering nodig? U leest het in dit artikel.

Verzekering bij overlijden

Beide verzekeringen gaan over overlijden. Beide verzekeringen keren uit bij overlijden, maar… niet altijd. Een overlijdensrisicoverzekering keert een vooraf afgesproken bedrag uit als u voor het einde van de looptijd van de verzekering overlijdt. Een uitvaartverzekering keert uit als u overlijdt. Hiermee zijn de verschillen duidelijk. Een uitvaartverzekering keert altijd uit. Een overlijdensrisicoverzekering niet. Waarom dan toch een overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering is een verzekering die meerdere toepassingen kent. Mensen denken bij een overlijdensriscoverzekering veelal aan de hypotheek, toch biedt deze verzekering ook in andere situaties financiële rust. Welke dat zijn, leest u in ‘ORV: 10 keer dit kan ik ermee’.

Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering is een verzekering puur bedoeld voor uw uitvaart. De verzekering kent verschillende vormen. Zo zijn er een natura uitvaartverzekering, een kapitaal uitvaartverzekering en een combinatie uitvaartverzekering. De eerste verzekering is een verzekering waarmee geen bedrag maar een dienstenpakket beschikbaar komt. Een kapitaalverzekering keert een afgesproken bedrag uit en de combinatieverzekering is een verzekering in diensten én in geld.

Tip van adviseur

Adviseur John de Smit over het verschil tussen een uitvaartverzekering en een overlijdensrisicoverzekering: ‘Een overlijdensrisicoverzekering is goedkoper dan een uitvaartverzekering maar is beperkter. Een overlijdensrisicoverzekering sluit u af voor een bepaalde periode. Overlijdt u daarvoor of daarna, dan keert de verzekeraar geen bedrag uit.

Heeft u vragen over deze verzekeringen? Stel ze gerust.

John de Smit
Neem contact op met John

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Besparen op je levensverzekering: Tips en Overwegingen

Besparen op je levensverzekering: Tips en Overwegingen

In een tijd waarin het dagelijkse leven steeds duurder wordt, zijn velen op zoek naar manieren om geld te besparen. Wellicht is er ruimte voor besparing op je levensverzekering. Wanneer deze al...
Huis verhuren aan toeristen? Meld het aan de verzekeraar!

Huis verhuren aan toeristen? Meld het aan de verzekeraar!

Heb je al eens toeristen over de vloer gehad? Het is tegenwoordig razend populair om een huis te verhuren aan vakantiegangers. Je verdient een extra zakcentje door jouw huis op internet aan te...
Bekijk overzicht