Laagdrempelig beleggen in vastgoed, hoe doe ik dat?

Geschreven door Edwin Doets op 19 mei 2020

Inkomen opbouwen voor later, kan op verschillende manieren. Natuurlijk is er pensioensparen. Maar wilt u liever zelf de regie hebben, dan is beleggen in vastgoed misschien interessant voor u. In dit blog deel ik laagdrempelige manieren van beleggen in vastgoed met u.

Garagebox

Voor ondernemers kan investeren in een garagebox interessant zijn. Enerzijds als ruimte om zelf te klussen of spullen op te slaan. Anderzijds om de garagebox te verhuren aan andere ondernemers. De huuropbrengsten vormen extra inkomsten. Sluit u voor de aankoop een hypotheek af, dan lost u die door de huuropbrengsten versneld af. Zo heeft een extra pot als u rondom uw pensioenleeftijd uw garagebox verkoopt.

Recreatiewoning

Een recreatiewoning kan een slim investeringsobject zijn, mits u de recreatiewoning ook verhuurt. Zorg ervoor dat de indeling van de woning interessant is voor een grote doelgroep. Zo is een gelijkvloerse woning bijvoorbeeld ook aantrekkelijk voor 55-plussers die niet gebonden zijn aan schoolvakanties. Op die manier verhuurt u het hele jaar door. Een recreatiewoning blijft qua rendement iets achter ten opzichte van een beleggingspand.

Beleggingsappartement

Een beleggingsappartement kopen levert nu huurpenningen op. Tegen de tijd dat u met pensioen gaat, kunt u ervoor kiezen om het pand te blijven verhuren of om het pand te verkopen. Is de markt goed, dan kunt u ervoor kiezen om het pand te verkopen. Een beleggingspand (dat geldt ook voor een recreatiewoning en garagebox) maakt u minder afhankelijk van de markt. Bij pensioensparen komt het geld op uw pensioenleeftijd vrij. Ongeacht hoe de markt op dat moment is. Bezit u een pand, dan kiest u zelf het moment waarop u verkoopt. Tot die tijd int u de huurpenningen.

Beleggen in vastgoed of pensioensparen?

Beleggen in vastgoed hoeft niet altijd groots. Het kan ook kleiner. Wat u nodig heeft is vermogen of de mogelijkheid om een tweede hypotheek te sluiten. Het moet financieel dus kunnen. Beleggen in vastgoed geeft vrijheid als u kijkt naar het moment van verkopen. Tegelijkertijd komt bij beleggen in vastgoed ondernemerschap kijken. Denk aan vragen als: ‘Wat vraag ik voor de huurpenningen?’. Maar ook het onderhoud is een belangrijk onderdeel. De belegging bij pensioensparen wordt voor u geregeld. Heeft u vragen over beleggen in vastgoed óf over pensioensparen? Ik beantwoord ze graag.

Edwin Doets
Neem contact op met Edwin

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
De commerciële vastgoedmarkt in 2024: wat kun je verwachten?

De commerciële vastgoedmarkt in 2024: wat kun je verwachten?

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Tijd voor een onderbouwde prognose! Wat zijn de verwachtingen voor de commerciële vastgoedmarkt in 2024? Marc Wolthuis, makelaar commercieel vastgoed en...
Verduurzaming steeds meer op de radar: wat betekent dit voor ondernemers?

Verduurzaming steeds meer op de radar: wat betekent dit voor ondernemers?

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in de commerciële vastgoedmarkt. De trend is alleen maar versterkt sinds 1 januari 2023. Vanaf die datum dienen kantoren namelijk minimaal...
Bekijk overzicht