De coronacrisis en de premie van uw autoverzekering

De coronacrisis en de premie van uw autoverzekering

Geschreven door John de Smit op 13 mei 2020

Door de pandemie is het veel rustiger op de wegen. Nederlanders werken massaal thuis, bezoeken aan familie en vrienden blijven tot het minimum beperkt en leuke uitstapjes zijn grotendeels onmogelijk. Dat leidt tot een positief effect, want door de coronamaatregelen is het aantal verkeersongevallen met de helft gedaald. Bij de autoverzekeraars komen veel minder schadeclaims binnen, waardoor ze meer geld overhouden.

Leidt dit ook tot een lagere premie van uw autoverzekering? Het is nog te vroeg om hierover te juichen. Een enkele verzekeraar heeft de tarieven tijdelijk verlaagd, maar het gros houdt vast aan de bestaande premie. Volgens het Verbond van Verzekeraars wordt de premie vastgesteld op basis van de ontwikkelingen over een langere tijd, en dat is eerder een aantal jaren dan een aantal weken. Als de coronacrisis en de stilte op de wegen een paar maanden duren, zouden autobezitters pas over enige tijd een premieverlaging kunnen verwachten. Het is nu nog te vroeg om de balans op te maken, want misschien gaan we over een paar weken weer massaal de weg op.

Ondertussen staat uw auto misschien al enige tijd ‘werkloos’ voor de deur, maar de premie moet u wel gewoon blijven betalen. U hoeft echter niet te wachten tot uw verzekeringsmaatschappij de nieuwe premie bekendmaakt. Bij de meeste verzekeraars kunt u na een jaar op elk moment uw polis opzeggen. Er geldt dan een opzegtermijn van een maand. Als u door de coronacrisis tijd over heeft, kunt u die gebruiken om de premies van autoverzekeringen te vergelijken. Door een overstap kunt u mogelijk geld besparen. KRK Verzekeren helpt u hierbij graag op weg.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

 

Meer informatie