Aantal autobranden stijgt flink

Geschreven door John de Smit op 2 september 2020

Het is enorm schrikken als er in een woonwijk een auto in brand staat. Toch komt dit steeds vaker voor, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van verzekeraars. Het aantal autobranden is in 2019 flink gestegen, voor het vierde jaar op rij. Voor heel Nederland werden 4941 autobranden geregistreerd, een toename van ruim 12 procent.

Vooral de grote steden hebben met autobranden te maken. Inwoners van Rotterdam claimden de meeste autobranden, gevolgd door Den Haag, Amsterdam en Utrecht. De noordelijke provincies en Zeeland hebben veel minder te maken met vlammende voertuigen. De meeste auto’s worden moedwillig in brand gestoken, door vandalen.

Deze brandstichtingen zorgen voor een enorm gevoel van onveiligheid en kunnen gevaarlijke situaties opleveren. Zulke branden kunnen zomaar overslaan op andere auto’s of woonhuizen in de buurt. Er zijn wel manieren om de risico’s op een autobrand te verkleinen. Parkeer uw auto op een goed verlichte plek, in de buurt van een lantaarnpaal. Installeer desnoods camera’s en maak een WhatsApp-groep aan voor de buurt waarin buren elkaar kunnen waarschuwen als verdachte figuren zich rond auto’s begeven.

Een autobrand wordt vergoed als u een autoverzekering heeft afgesloten met een beperkt casco of allriskdekking. Heeft u alleen de standaard WA-verzekering, dan moet u zelf opdraaien voor de schade aan uw auto. Een autobrand kan daarbij ten koste gaan van uw schadevrije jaren of een premiekorting. Verzekeraars kunnen de brand zien als vandalismeschade als deze opzettelijk is aangestoken, in plaats van als brandschade. Dit verschilt per autoverzekeraar. Wilt u weten of u de juiste autoverzekering hebt afgesloten? Aarzel niet om contact op te nemen met KRK Verzekeren!

Aantal autobranden stijgt flink
John de Smit
Neem contact op met John

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Besparen op je levensverzekering: Tips en Overwegingen

Besparen op je levensverzekering: Tips en Overwegingen

In een tijd waarin het dagelijkse leven steeds duurder wordt, zijn velen op zoek naar manieren om geld te besparen. Wellicht is er ruimte voor besparing op je levensverzekering. Wanneer deze al...
Huis verhuren aan toeristen? Meld het aan de verzekeraar!

Huis verhuren aan toeristen? Meld het aan de verzekeraar!

Heb je al eens toeristen over de vloer gehad? Het is tegenwoordig razend populair om een huis te verhuren aan vakantiegangers. Je verdient een extra zakcentje door jouw huis op internet aan te...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

 

Meer informatie