5 situaties waarin een milieuschadeverzekering voordeel biedt

Geschreven door Tom Dekker op 10 juni 2020

Een milieuschadeverzekering, veel ondernemers denken dat het een overbodige verzekering is. Ofwel: een onzinverzekering. Zo’n verzekering waar je wél premie voor betaalt maar waar je geen beroep op doet. Daarom 5 situaties waarin een milieuschadeverzekering u als ondernemer flink wat geld bespaart.

1. Bluswater

Niet voor niets met stip op 1: bluswater. Verzekeringsadviseur Tom Dekker: ‘Iedere ondernemer die een pand bezit, adviseer ik een milieuschadeverzekering af te sluiten. Om de simpele reden dat sanering als gevolg van vervuild bluswater niet op de zakelijke opstalverzekering en brandverzekering is gedekt. De vervuiler betaalt hier zelf voor. En die kosten lopen flink op. Met een milieuschadeverzekering verzekert u zich tegen die kosten.

2. Asbest

Tot 1 juli 1993 werd asbest gebruikt, bijvoorbeeld voor daken. Hierdoor zijn er aanzienlijk veel bedrijfspanden en beleggingspanden waarin asbest is gebruikt. Zakelijke panden dus die zakelijk zijn verzekerd. Bij een brand komt die asbest vrij en is saneren noodzakelijk. Zonder milieuschadeverzekering moet u als ondernemer zelf voor de saneringskosten opdraaien.

3. Melkauto

Een melkauto is net bij de boer geweest om de tank te laden. Met een tank vol melk verlaat de chauffeur de boerderij. Onderweg raakt hij van de weg en rijdt hij de sloot in. De tank gaat open en duizenden liters melk stroomt de sloot in. Hiermee is de sloot vervuild. Ook in dit geval zit er maar één ding op: saneren.

4. Onkruidbestrijding

Met een tank vol onkruidbestrijdingsmiddel wilt u de weg op gaan. Bestemming: het land dat u wilt bespuiten. Op het moment dat u wegrijdt, merkt u het al. De koppeling is niet goed. Gevolg: de tank laat los en het bestrijdingsmiddel gutst op één plek op de grond. De concentratie is veel te hoog. Het moet opgeruimd worden en de kosten daarvoor zijn niet gering. Een milieuschadeverzekering dekt deze schade en voorkomt dat u de rekening moet u voldoen.

5. Transportbedrijf

U heeft een transportbedrijf en op uw terrein staat een dieseltank om de heftrucks van brandstof te voorzien. Totdat de dieseltank brandt vat. Diesel stroomt de bodem in en ook in deze situatie is saneren noodzakelijk.

Milieuschadeverzekering

Bluswater, asbest, milieuvervuilende stoffen maar ook iets natuurlijks als melk, kunnen redenen zijn tot sanering. Als ondernemer bent u hiervoor aansprakelijk. Om de simpele reden dat de vervuiler betaalt. Een milieuschadeverzekering biedt uitkomst. Een verzekering waarmee u een flinke rekening bespaart en waarvan de premie niet hoog is. Wilt u meer weten over de milieuschadeverzekering? Ik adviseer u graag.

Tom Dekker
Neem contact op met Tom

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Besparen op je levensverzekering: Tips en Overwegingen

Besparen op je levensverzekering: Tips en Overwegingen

In een tijd waarin het dagelijkse leven steeds duurder wordt, zijn velen op zoek naar manieren om geld te besparen. Wellicht is er ruimte voor besparing op je levensverzekering. Wanneer deze al...
Huis verhuren aan toeristen? Meld het aan de verzekeraar!

Huis verhuren aan toeristen? Meld het aan de verzekeraar!

Heb je al eens toeristen over de vloer gehad? Het is tegenwoordig razend populair om een huis te verhuren aan vakantiegangers. Je verdient een extra zakcentje door jouw huis op internet aan te...
Bekijk overzicht