3 misstanden over de milieuschadeverzekering

Geschreven door Tom Dekker op 10 juni 2020

‘Als ik geen asbest of milieubelastende stoffen heb, dan heb ik geen milieuschadeverzekering nodig’, het is een uitspraak die verzekeringsadviseur Tom Dekker nog vaak hoort. Toch is niets minder waar. Daarom 3 mistanden over de milieuschadeverzekering.

1. Ik heb een opstalverzekering dus ik ben voldoende verzekerd

Bij een zakelijke opstalverzekering zijn opruimingskosten wel meeverzekerd, maar saneringskosten niet. Dit betekent dat de kosten voor het opruimen boven de grond wél zijn verzekerd, maar de kosten voor het opruimen in de grond en in het water, niet zijn verzekerd. Saneringskosten zijn met een zakelijke opstalverzekering dus niet meeverzekerd.

2. Het overkomt mij niet

‘Mijn pand heeft geen asbest, dus ik heb geen milieuschadeverzekering nodig’. Maar ook: ‘ik werk niet met milieubelastende stoffen, dus ik heb geen milieuschadeverzekering nodig’. Het zijn zomaar wat motivaties die Tom Dekker regelmatig hoort. ‘Onzin’, zegt hij. ‘Iedere ondernemer die een pand bezit adviseer ik een milieuschadeverzekering af te sluiten. Om de simpele reden dat na een brand vervuild bluswater de grond in sijpelt en dat de ondernemer aansprakelijk is voor de sanering. Saneringskosten zijn uitgesloten op een zakelijke opstalverzekering. Een milieuschadeverzekering vergoedt die kosten wel.’

3. Een milieuschadeverzekering is duur

Nog een misvatting: ‘een milieuschadeverzekering is een dure verzekering’. Een waargebeurd verhaal om dit te ontkrachten: Drie jaar geleden was er een brand in een pand in Zaandam. De eigenaresse had voor € 300,- een milieuschadeverzekering afgesloten. Hierdoor hoefde zij de saneringskosten, die opliepen naar € 20.000,-, niet zelf te betalen.

Polischeck

Heeft u als ondernemer een pand, of het nu een bedrijfspand is of een beleggingspand dat u verhuurt, en bent u nieuwsgierig of u voor uw pand ook een milieuschadeverzekering heeft afgesloten? Ik check graag uw huidige polis.

3 misstanden over de milieuschadeverzekering
Tom Dekker
Neem contact op met Tom

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Huis verhuren aan toeristen? Meld het aan de verzekeraar!

Huis verhuren aan toeristen? Meld het aan de verzekeraar!

Heb je al eens toeristen over de vloer gehad? Het is tegenwoordig razend populair om een huis te verhuren aan vakantiegangers. Je verdient een extra zakcentje door jouw huis op internet aan te...
Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers: neem je keuze niet te licht op!

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers: neem je keuze niet te licht op!

Het kabinet wil de arbeidsongeschiktheidsverzekering over enkele jaren verplicht stellen voor zelfstandigen. Heb je deze verzekering momenteel nog niet, dan is het dus verstandig om je hier eens...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

 

Meer informatie