Bereid u van A tot Z voor

Bij de gedachte aan een nieuwbouwwoning gaat uw hart sneller kloppen. Zelf bepalen welke tegels in de badkamer komen, kiezen voor een prachtig kookeiland of bepalen of de woonkamer aan de voor- of achterkant van het huis komt. Een nieuwbouwhuis geeft u de kans op een maximaal thuisgevoel. Lijkt u dat wat? Wij geven u tips over het kopen van een nieuwbouwwoning.

Volgende: Tip 2: Schakel een expert in
Volgende: Tip 3: Uw financiële planning
Volgende: Tip 4: Geef het werk uit handen
Volgende: Tip 1: Begin op tijd met oriënteren

Tip 1: Begin op tijd met oriënteren

De keuze aan nieuwbouwprojecten in de regio Noord-Holland is ruim. Weet u nog niet precies waar u naar zoekt? Of zoekt u juist naar een specifieke locatie vlakbij een school? Begin rustig met online oriënteren op verschillende website, zoals Funda nieuwbouw. Of neem een kijkje in ons eigen aanbod nieuwbouwwoningen. Zo krijgt u een duidelijk beeld van de keuzemogelijkheden en weet u meteen wat wel of niet bevalt.

Volgende: Tip 1: Begin op tijd met oriënteren

Tip 2: Schakel een expert in

Na uw eigen zoektocht is uw wensenlijst goed gevuld. U wilt bijvoorbeeld een duurzame woning in een kindvriendelijke buurt met opvang om de hoek. Door uw wensen met een nieuwbouwmakelaar te bespreken, kan hij of zij het juiste project aan u koppelen. Of oren en ogen openhouden voor als er iets vrijkomt.

Volgende: Tip 1: Begin op tijd met oriënteren

Tip 3: Uw financiële planning

U weet precies wat voor soort nieuwbouwwoning u wilt. En na het gesprek met de nieuwbouwmakelaar verwacht u er voor een aantal te kunnen inschrijven. Zorg ervoor dat u de financiële kant ook van A tot Z regelt. Praat met uw financieel adviseur om alle papieren op orde te hebben. Zo schrijft u zich een stuk gerichter en voorbereid in op een nieuwbouwproject.

Volgende: Tip 1: Begin op tijd met oriënteren

Tip 4: Geef het werk uit handen

Na de aankoop van een nieuwbouwwoning komt er veel op u af. Een adviseur van KRK staat hierin bij. De professional houdt contact met de aannemer, brengt u op de hoogte van iedere vordering en wanneer iets niet op schema ligt, schakelt hij of zij meteen. U kunt zich daardoor enkel focussen op het inrichten van uw huis.

Volgende: Tip 1: Begin op tijd met oriënteren

Ga op kennismakingsgesprek

Vraag een gesprek aan met een nieuwbouwmakelaar om uw wensen duidelijk in kaart te brengen. Na het gesprek weet u beter wat u te wachten staat.