Huis huren in Noord-Holland

Wonen

Huis huren in Noord-Holland

Huis huren in Noord-Holland

U bent op zoek naar woonruimte en u twijfelt om te gaan kopen of huren. Afhankelijk van uw situatie kan huren soms een goed alternatief zijn. Zo heeft het huren van een woning een aantal voordelen.

Als u nog niet zeker weet ergens voor langere tijd te willen gaan wonen. Bijvoorbeeld voor een periode korter dan vijf jaar, dan is huren een goede optie. Daarnaast is het in de randstad steeds moeilijker om een koophuis te vinden. Door de toenemende vraag en stijgende prijzen. In dat geval kan een huurwoning soms uitkomst bieden.

Flexibeler

Als huurder kunt u na een jaar het huurcontract op ieder gewenst moment beëindigen. U loopt hierdoor een stuk minder financieel risico. U heeft een opzegtermijn van minimaal een maand en maximaal drie maanden. Dit geeft u de nodige zekerheid. Daarnaast mag de verhuurder het contract met u als huurder niet zomaar opzeggen. U bepaalt dus zelf wanneer u het huurcontract wilt opzeggen.

Financieel risico

Een woning kan minder waard worden en zelfs ‘onder water komen te staan’. De hypotheek kan dan niet meer worden betaald met de opbrengst uit de verkoop. Huizenbezitters krijgen dan te maken met een restschuld. Als huurder loopt u geen risico op waardeveranderingen van het vastgoed. Daarnaast betaalt de verhuurder eigenaarslasten zoals de onroerende zaakbelasting voor eigenaren.

Geen onverwachte kosten

De verhuurder is verantwoordelijk voor al het grote onderhoud aan uw woning. Bijvoorbeeld buitenschilderwerk, het verhelpen van een lekkage en onderhoud aan het dak. Indien u een woning huurt met inbouwapparatuur, dan is de verhuurder doorgaans verantwoordelijk voor de vervanging of reparatie bij een defect. Dat betekent dat u als huurder niet voor onverwachte hoge kosten kan komen te staan.

Minder kosten verhuizing

Bij verhuizing maakt u minder kosten. Zoals overdrachtsbelasting, hypotheekakte, hypotheekadvies, notariskosten en het opstellen van een taxatie- en bouwkundig rapport. Daarnaast heeft bent gebonden aan een verkooptraject wat u de nodige tijd bespaart.

Voordelen samengevat

-Zekerheid, u heeft wettelijke huurbescherming.
-Flexibel, u kunt relatief snel en gemakkelijk weer verhuizen
-Geen onverwachte kosten
-Geen financieel risico
-Minder kosten bij verhuizing

Contact

Kuijs Reinder Kakes brengt geen kosten voor bemiddeling en administratie in rekening. Heeft u interesse in het huren van een huis, neem dan contact met ons op.

Met vijf vestigingen en onderdeel van het landelijke Dynamis netwerk staan wij midden op het kruispunt van vraag en aanbod in Noord-Holland. Al bijna 100 jaar zijn wij uw makelaar en adviseur voor het verkopen, kopen, huren en verhuren van woningen en commercieel vastgoed. Maar ook voor taxaties, financieel advies en verzekeren. Naast ons grote actuele aanbod hebben wij een omvangrijk netwerk. Wij zijn daarom bij uitstek de juiste partij voor het vinden van een geschikte huurwoning.

Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.