Keizersgracht 387 , 1016 EJ, Amsterdam

  € 1.500 p.m.
  Amsterdam
  Heeft u vragen?
  Vragen over dit pand?
  Maak een afspraak via onze online tool.

  Omschrijving

  Representatieve kantoor- of expositieruimte met uitzicht op de tuin gelegen in een fraai Rijksmonument aan de Keizersgracht 387. De historie van het pand gaat terug naar 1668. De 'Vergulde Ster' werd in 1668 gebouwd in opdracht van Coenraad Segers en Catharina van...

  Toon meer

  Kenmerken

  Oppervlakte 50 m²

  Representatieve kantoor- of expositieruimte met uitzicht op de tuin gelegen in een fraai Rijksmonument aan de Keizersgracht 387.

  De historie van het pand gaat terug naar 1668. De 'Vergulde Ster' werd in 1668 gebouwd in opdracht van Coenraad Segers en Catharina van Heyst. Achtereenvolgens heeft het huis verschillende eigenaren gehad. In de 19de-eeuw bewoonde de bankiersfamilie Köningswarter het pand. Het huis was in deze periode middelpunt van cultureel en intellectueel leven. Rond 1860 heeft het echtpaar Van Heukelom-Stadnitski het huis gedeeltelijk laten verbouwen. Het huis ademt nog de sfeer van de verschillende tijdperken van bewoning. Achter een 17de-eeuwse gevel bevindt zich een prachtig 19de-eeuws interieur. De kostbare classicistische halsgevel uit 1668 lijkt sterk op gevelontwerpen van de beroemde Amsterdamse bouwmeester Philip Vingboons. De zandstenen gevel heeft gebeeldhouwde klauwstukken, guirlandes en gebogen frontons boven de vensters. De plattegrond van het huis gaat terug tot de 17de eeuw, maar de interieurdecoratie is vooral 19de eeuws.

  INDELING
  Vanaf de aparte entree aan de linkerkant onder de 'Vergulde Ster' bereik je via de overdekte steeg de ruime stijlkamer aan de achterzijde van het object. Deze stijlkamer bevindt zich op de eerste verdieping en heeft fraai uitzicht over de achtergelegen tuin. In verbinding met deze kantoorruimte is er een compacte keuken/pantry aanwezig met daarnaast een eigen toilet.

  VERHUURBAAR VLOEROPPERVLAK
  - Kantoorruimte met keuken, toilet en opgang 50 m² g.o.

  BEREIKBAARHEID
  De bereikbaarheid van het pand met openbaar vervoer is uitstekend. Het Spui met diverse tram- en buslijnen ligt op loopafstand, waardoor u in circa 15 minuten bij het Centraal Station bent. De Ringweg A10 West, Zuid en Rijksweg A5 liggen op circa 4-5 km afstand.

  PARKEREN
  Parkeren is mogelijk op de openbare weg middels betaling of een vergunningensysteem. Informatie over voorwaarden en mogelijkheden voor verkrijgingen van een vergunning en eventuele wachttijd is op te vragen via de gemeente.

  SERVICEKOSTEN
  Niet van toepassing. Huurder is zelf verantwoordelijk voor de aansluitingen met de desbetreffende nutsbedrijven (gas, water en elektra) en de onderhoudscontracten die hieruit vloeien.

  OPLEVERING
  Per direct beschikbaar, in overleg.

  HUUROVEREENKOMST
  Voor de vastlegging van de afspraken tussen huurder en verhuurder maken wij gebruik van een eigen model van verhuurder. De huurtermijnen, garanties en betalingen zijn afhankelijk van de afspraken tussen partijen. In beginsel gaan wij uit van een reguliere huurtermijn van 5 jaar met telkenmale een verlengingsmogelijkheid van 5 jaar en een bankgarantie of waarborgsom ter grootte van een bruto-kwartaalverplichting.

  OMZETBELASTING
  Huurder verklaart dat hij voor tenminste 90% met omzetbelasting belaste prestaties verricht. Indien huurder op enig moment niet meer aan dit criterium voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Als dan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel wordt gecompenseerd.

  VOORBEHOUD
  Definitieve goedkeuring eigenaar.

  DISCLAIMER
  Alle gepresenteerde informatie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Niettemin aanvaarden wij en de opdrachtgever geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheden. Elke vorm van aansprakelijkheid voor eventuele schade, direct dan wel indirect, als gevolg van de aangeboden informatie, wordt dan ook door ons en de opdrachtgever uitdrukkelijk afgewezen. Het is uitsluitend bedoeld als uitnodiging tot het uitbrengen van een bod c.q. in onderhandeling te treden.

  Toon meer

  Algemeen

  Huurprijs € 1.500 p.m.
  Servicekosten BTW belast Ja
  Status Verhuurd onder voorbehoud

  Bouw

  Hoofdfunctie kantoorruimte
  Bouwjaar 1668
  Bouwvorm Bestaande bouw

  Locatie

  Adres Keizersgracht 387
  Plaats Amsterdam
  Provincie Noord holland
  Land Nederland
  Ligging
  • Winkelgebied stadscentrum

  Kantoor

  Oppervlakte 50 m²

  Onderhoud

  Onderhoud binnen Goed
  Onderhoud buiten Goed

  Bedrijfstakken in

  Ontdek de kantoorruimte

  Keizersgracht 387, 1016 EJ, Amsterdam
  Keizersgracht 387, 1016 EJ, Amsterdam

  Locatie

  Keizersgracht 387, 1016 EJ, Amsterdam

  Schaduwwijzer

  Amsterdam
  Heeft u vragen?
  Vragen over dit pand?
  Maak een afspraak via onze online tool.

  Deze website maakt gebruik van cookies

  We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

   

  Meer informatie