Woningverkopen bereiken hoogtepunt door coronacrisis

Geschreven door Robert de Joode RM RT WMC op 29 oktober 2020

Niet eerder zijn in een zomer zoveel woningen verkocht in Noord-Holland. De verkopers van deze woningen verhuizen steeds vaker naar een andere gemeente dan waar ze vandaan komen.

Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q3 2020 van Kuijs Reinder Kakes Makelaardij, Hypotheken & Verzekeringen - partner in Dynamis.

Hoogste aantal verkopen sinds 2017

In Noord-Holland is sprake van het hoogste aantal verkopen in een kwartaal sinds 2017, maar liefst 10.400 woningen werden verkocht. Een verkooppiek in de zomer is opvallend, aangezien de verkopen normaal gesproken afzwakken in de vakantiemaanden. De piek is een gevolg van het toegenomen aantal woningen dat te koop wordt gezet. In de eerste zes maanden van de coronacrisis zijn 15% meer woningen op Funda aangemeld, in geen andere provincie is deze toename zo sterk.

Meer woningbezitters verlaten de stad tijdens de coronacrisis

Al meerdere jaren verlaten steeds meer woningbezitters de grote stad. In 2020 is dit verder toegenomen. 67% van de Amsterdamse woningverkopers verhuisde naar een andere gemeente, vorig jaar was dit nog 62%. Ook in Haarlem is deze toename zichtbaar, het aandeel steeg van 56% naar 61%.

Meer Amsterdammers verhuizen naar Utrecht

Onder Amsterdamse verkopers wint de provincie Utrecht sterk aan populariteit als verhuisbestemming. Inmiddels verhuist 10% van alle verkopers naar deze provincie, in 2019 was dit nog 8%. Ook de regio Gooi en Vechtstreek wordt populairder, met een toename van 7% naar 9%.

Robert de Joode RM RT WMC
Neem contact op met Robert

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
KRK Makelaars: woningprijzen stijgen hard

KRK Makelaars: woningprijzen stijgen hard

De woningprijzen in Amsterdam en Noord-Holland zijn fors gestegen afgelopen jaar. Zo blijkt uit de verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q1-2024 van KRK Makelaars...
KRK Makelaars: De woningmarkt kantelt weer in het voordeel van de verkoper!

KRK Makelaars: De woningmarkt kantelt weer in het voordeel van de verkoper!

Sterke toename verkoopcijfers en een forse daling van het aanbod op de Noord-Hollandse woningmarkt. Dit blijkt uit de verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q4-2023 van...
Bekijk overzicht