Woningverkopen bereiken hoogtepunt door coronacrisis

Geschreven door Robert de Joode RM RT WMC op 29 oktober 2020

Niet eerder zijn in een zomer zoveel woningen verkocht in Noord-Holland. De verkopers van deze woningen verhuizen steeds vaker naar een andere gemeente dan waar ze vandaan komen.

Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q3 2020 van Kuijs Reinder Kakes Makelaardij, Hypotheken & Verzekeringen - partner in Dynamis.

Hoogste aantal verkopen sinds 2017

In Noord-Holland is sprake van het hoogste aantal verkopen in een kwartaal sinds 2017, maar liefst 10.400 woningen werden verkocht. Een verkooppiek in de zomer is opvallend, aangezien de verkopen normaal gesproken afzwakken in de vakantiemaanden. De piek is een gevolg van het toegenomen aantal woningen dat te koop wordt gezet. In de eerste zes maanden van de coronacrisis zijn 15% meer woningen op Funda aangemeld, in geen andere provincie is deze toename zo sterk.

Meer woningbezitters verlaten de stad tijdens de coronacrisis

Al meerdere jaren verlaten steeds meer woningbezitters de grote stad. In 2020 is dit verder toegenomen. 67% van de Amsterdamse woningverkopers verhuisde naar een andere gemeente, vorig jaar was dit nog 62%. Ook in Haarlem is deze toename zichtbaar, het aandeel steeg van 56% naar 61%.

Meer Amsterdammers verhuizen naar Utrecht

Onder Amsterdamse verkopers wint de provincie Utrecht sterk aan populariteit als verhuisbestemming. Inmiddels verhuist 10% van alle verkopers naar deze provincie, in 2019 was dit nog 8%. Ook de regio Gooi en Vechtstreek wordt populairder, met een toename van 7% naar 9%.

Woningverkopen bereiken hoogtepunt door coronacrisis
Robert de Joode RM RT WMC
Neem contact op met Robert

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Help, de woningmarkt in Nederland zit muurvast!

Help, de woningmarkt in Nederland zit muurvast!

De woningmarktcijfers laten zien dat er sprake is van een ommekeer op de woningmarkt. Na een periode waarin de markt sterk verkrapte en we kampten met extreme prijsstijgingen en korte...
Grote behoefte aan nieuwe bedrijfsruimte in Noord-Holland

Grote behoefte aan nieuwe bedrijfsruimte in Noord-Holland

De bedrijfsruimtemarkt staat onder druk in Noord-Holland. Door gebrek aan kwalitatief hoogwaardig aanbod is er een lage doorstroming op de bedrijfsruimtemarkt ontstaan. Vooral het MKB is actief...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

 

Meer informatie