Laat vuurwerk het nieuwe jaar niet verknallen

Geschreven door John de Smit op 18 december 2017

Oliebollen, champagne én vuurwerk: het hoort er allemaal bij om het nieuwe jaar in te luiden. Ook 2018 zal ongetwijfeld weer met veel gespetter, gesis en geknal beginnen. Maar laat de eerste dagen van het nieuwe jaar niet door vuurwerkschade verknallen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook als u zelf geen vuurwerk afsteekt. Met een goede verzekering bent u voldoende gedekt, maar welke verzekering dekt wat? Hier zetten we een aantal voorbeelden voor u op een rij.

  • Heeft uw auto schade opgelopen door vuurwerk? Dan doet u een beroep op uw autoverzekering. Brandschade zonder opzet valt onder de dekking van uw beperkt casco of uw allrisk. Er kan ook sprake zijn van opzet, als iemand bijvoorbeeld een strijker in uw uitlaat laat ontploffen. Dit valt onder de dekking voor vandalisme, en wordt alleen vergoed bij een allrisk verzekering.
  • De brievenbus is altijd een favoriete ‘uitlaatklep’ voor knalvuurwerk. Vooral in afgesloten kasten is dit oorverdovend. Bent u hiervan het slachtoffer, dan kunt u de schade in de meeste gevallen claimen via uw opstalverzekering. Dan moet de brievenbus wel aan huis zijn bevestigd, als gleuf in de deur of als kast aan de muur. Bij een brievenbus die los van het huis staat, is dit wat onduidelijker.
  • Ook gesneuvelde ruiten of brandschade aan uw woonhuis valt onder de dekking van de opstalverzekering. In de polisvoorwaarden kunt u terugvinden hoe uitgebreid de dekking is.
  • Bij het afsteken van vuurwerk kan er ook onverhoopt een gaatje in uw jas ontstaan, als u het aansteeklontje in uw jaszak heeft zitten en dit een schroeiplek veroorzaakt. Dit kunt u claimen via uw
  • Gaat de afgestoken vuurpijl de verkeerde kant op en heeft u zelf schade veroorzaakt aan de bezittingen van een ander, dan kunt u een beroep doen op uw aansprakelijkheidsverzekering.
  • In het ernstigste geval heeft uw zelf letsel opgelopen tijdens de nieuwjaarsnacht. Voor medische kosten bent u uiteraard verzekerd via uw zorgverzekering.

Uiteraard hopen we dat het niet zo ver zal komen en dat iedereen een gezellige en ontspannen oudejaarsnacht beleeft. Heeft u vragen over de verschillende verzekeringen, dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met Kuijs Reinder Kakes Verzekeren. Rest ons niets anders dan u een voorspoedig, gezond en schadevrij 2018 toe te wensen!

Laat vuurwerk het nieuwe jaar niet verknallen
John de Smit
Neem contact op met John

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Stormschade: wat is wel en niet verzekerd?

Stormschade: wat is wel en niet verzekerd?

Op woensdag 5 juli 2023 raasde de zwaarste zomerstorm ooit door ons land. Tijdens de zeer zware windstoten vielen bomen om, werden snelwegen afgesloten, vielen er dakpannen van de daken...
Starten met beleggen: 5-stappen om slim te investeren in de toekomst

Starten met beleggen: 5-stappen om slim te investeren in de toekomst

Sparen: wie wil dat niet? Vroeger openden mensen simpelweg een spaarrekening om de rente te zien binnenstromen. Maar tegenwoordig valt die rente nogal tegen. Beleggen kan een goed alternatief...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

 

Meer informatie