Transformatie kantoorpand naar hotel in centrum Zaandam

Geschreven door Edwin Doets op 20 juni 2017

Het voormalige kantoorpand achter het station in Zaandam wordt momenteel door Bouw-bedrijf van der Gragt getransformeerd naar een hotel met ca. 102 kamers en suites op vier sterren niveau. Het hotel, dat opgeleverd wordt in het eerste kwartaal van 2018 beslaat een oppervlakte van 3.400 m2 en maakt deel uit van een reeks van transformaties in dit gebied.

Zo is ook het stadskantoor getransformeerd naar wonen met op de begane grond de supermarkt van Deen en transformeerde een ander kantoorpand in de omgeving naar het hotel Zaan Inn. Het belastingkantoor, direct erachter gelegen, dat ook een kantoorbestemming heeft, zal plaatsmaken voor woningbouw.

Voor de transformatie naar hotel blijft het huidige kantoorpand bestaan, krijgt het een extra verdieping en een Zaans uiterlijk. Het hotel zal milieuvriendelijk worden verwarmd en gekoeld. Adviseur op het gebied van installaties is Michel Rijnen, die onder andere ook het installatiewerk gedaan heeft van Inntel. Op de begane grond komen in principe de keuken, ontbijtzaal, lobby en een bar. Er wordt nog overwogen of er op de begane grond een restaurant komt.

Het ontwerp van het hotel is van Jos van Eldonk van het architectenbureau Soeters en van Eldonk, die ook het C&A pand op de Gedempte Gracht heeft ontworpen. Met het nieuwe station, de verbinding voor voetgangers en fietsers en de fietsenstalling wordt ook de westkant van het Stationsgebied een stuk gezelliger. Op dit moment is men druk bezig samen met de gemeente te onderzoeken wat de beste inrichting voor het nieuwe stationsplein zou kunnen worden. Niet alleen het ZaanHotel, maar ook het centrum van Zaandam zal in de toekomst steeds meer toeristen trekken en een goede plek voor touringcars om deze toeristen te kunnen laten in- en uitstappen ontbreekt nog.


De verhuur van het nieuwe hotel Zaandam werd begeleid door Kuijs Reinder Kakes in samenwerking met hotelmakelaar Nico Roels en projectontwikkelaar Bart de Jong.

Meer artikelen lezen? Download hier Sprekende Zaken editie mei 2017.

Edwin Doets
Neem contact op met Edwin

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
De commerciële vastgoedmarkt in 2024: wat kun je verwachten?

De commerciële vastgoedmarkt in 2024: wat kun je verwachten?

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Tijd voor een onderbouwde prognose! Wat zijn de verwachtingen voor de commerciële vastgoedmarkt in 2024? Marc Wolthuis, makelaar commercieel vastgoed en...
Verduurzaming steeds meer op de radar: wat betekent dit voor ondernemers?

Verduurzaming steeds meer op de radar: wat betekent dit voor ondernemers?

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in de commerciële vastgoedmarkt. De trend is alleen maar versterkt sinds 1 januari 2023. Vanaf die datum dienen kantoren namelijk minimaal...
Bekijk overzicht