Toch een uitkering bij een omgewaaide schutting

Toch een uitkering bij een omgewaaide schutting

Geschreven door Mike Leeflang op 3 september 2021

Een omgewaaide schutting bij een storm leidt niet vanzelfsprekend tot een schade-uitkering. Kuijs Reinder Kakes maakte het mee bij een relatie, nadat ‘Ciara’ in februari 2020 over Europa raasde. Met windkracht 9 tot 12 was het de zwaarste storm in twee jaar tijd. Verzekeraars kregen voor zo’n € 150 miljoen aan schadeclaims binnen nadat de wind weer was gaan liggen.

Ook in de tuin van de Noord-Hollandse plaats …. kon men de schade gaan opnemen. Na de storm lag een grote schutting aan de achterkant van de woning op zijn kant. De schutting grensde aan een sloot. Een makkelijke casus, dacht verzekeringsexpert Mike Leeflang van Kuijs Reinder Kakes Verzekeren.

Hoe moeilijk moet het zijn hiervoor de schade uitgekeerd te krijgen? ,,Het ging om een flink bedrag van zo’n € 2000 tot € 3000’’, zegt Leeflang. ,,De schutting was nog niet heel oud.’’ Stormschade aan de woning is in de meeste gevallen verzekerd via de opstalverzekering. Voor de verzekeraars is er bij windkracht 7 al sprake van een ‘storm’. Bij twijfel checken verzekeringsmaatschappijen de officiële weermodellen van het KNMI.

Een schutting in de tuin valt ook onder de opstal, omdat dit gezien wordt als een vast onderdeel van de woning. Toch bleek een schadeclaim niet automatisch te worden toegekend. Leeflang: ,,Een expert kwam kijken en die zag dat het waterpeil in de sloot was gezakt. Hierdoor was ook de grond verzakt waar de palen van de schutting in stonden. De conclusie luidde dat de schutting was omgevallen door de verzakte grond, en niet door de storm. De relatie zo zou geen uitkering krijgen.’’

Kuijs Reinder Kakes Verzekeren zorgde ervoor dat een tweede expert werd ingeschakeld, want het leek een ongeloofwaardig verhaal. ,,Die constateerde dat de palen van de schutting nog steeds stevig in de grond stonden, ook al was het waterpeil gezakt. De nieuwe conclusie luidde dat de schutting wél door de storm was omgewaaid, en de verzekeringsmaatschappij ging daarin mee. Onze relatie kreeg toch een schade-uitkering van een paar duizend euro.’’

Heeft u weleens te maken gehad met een twijfelachtig oordeel over een schadeclaim? Of wilt u goed verzekerd zijn bij extreem weer? Bij Kuijs Reinder Kakes Verzekeren geven we u graag deskundig en onafhankelijk advies.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie