Thuiswerken: wat is wel en niet verzekerd?

Geschreven door John de Smit op 5 oktober 2020

Het kabinet hamert er voortdurend op tijdens de terugkerende persconferenties: zolang het coronavirus niet onder controle is, moeten we zoveel mogelijk thuiswerken. Dat verkleint het risico dat collega’s elkaar op de werkvloer besmetten. Het lijkt erop dat thuiswerken de komende tijd nog wel even de leidraad zal zijn, maar wat is eigenlijk wel en niet verzekerd als u aan de eettafel achter de laptop kruipt?

Het hangt er in de eerste plaats vanaf of u spullen van uw werkgever gebruikt. Het kan zijn dat u een laptop, mobiele telefoon, computerscherm en bureaustoel van uw werkgever te leen heeft voor het thuiswerken. Dan ligt de verantwoordelijkheid in principe bij het bedrijf. Als er iets stukgaat of als u per ongeluk een kop koffie omstoot over het toetsenbord, valt dat onder de verzekering die de werkgever voor de apparatuur heeft afgesloten. Daarbij geldt wel dat u zorgvuldig omgaat met andermans eigendommen. Bij roekeloos gedrag bent u zelf verantwoordelijk voor eventuele kosten. Bij twijfels kunt u bij uw werkgever vragen hoe het precies zit.

Gebruikt u bij het thuiswerken uw eigen spullen? Dan is eventuele schade gedekt onder uw eigen inboedelverzekering. Daarbij gelden vaak beperkingen voor elektronische apparatuur en mobiele telefoons. Schade aan een laptop of smartphone is niet altijd volledig gedekt of er geldt een eigen risico. Verzekeraars hanteren hiervoor verschillende voorwaarden. In veel gevallen is een aanvullende dekking nodig om elektronica te verzekeren. Als u uw eigen laptop heel intensief gebruikt voor uw werk, kunt u de werkgever vragen om een maandelijkse vergoeding voor schade, onderhoud en slijtage.

Nu het thuiswerken voorlopig onvermijdelijk lijkt, wilt u natuurlijk weten of u goed bent verzekerd met uw kostbare apparatuur. Aarzel niet om contact op te nemen met KRK Verzekeren. Wij staan altijd voor u klaar, ook in tijden van corona.

John de Smit
Neem contact op met John

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Besparen op je levensverzekering: Tips en Overwegingen

Besparen op je levensverzekering: Tips en Overwegingen

In een tijd waarin het dagelijkse leven steeds duurder wordt, zijn velen op zoek naar manieren om geld te besparen. Wellicht is er ruimte voor besparing op je levensverzekering. Wanneer deze al...
Huis verhuren aan toeristen? Meld het aan de verzekeraar!

Huis verhuren aan toeristen? Meld het aan de verzekeraar!

Heb je al eens toeristen over de vloer gehad? Het is tegenwoordig razend populair om een huis te verhuren aan vakantiegangers. Je verdient een extra zakcentje door jouw huis op internet aan te...
Bekijk overzicht