Stabilisatie in de vraag naar kantoorruimte in Amsterdam

Stabilisatie in de vraag naar kantoorruimte in Amsterdam

Geschreven door Edwin Doets MRICS RM RT op 6 maart 2020

In 2019 blijft de dynamiek op de Amsterdamse kantorenmarkt van een vergelijkbaar niveau als in 2018. De ogenschijnlijke stabilisatie op de Amsterdamse kantorenmarkt is grotendeels een gevolg van het gebrek aan beschikbaar aanbod. Door de diversificatie van functies in Amsterdam Zuidoost telt deze locatie steeds meer mee als aantrekkelijk vestigingslocatie voor veel partijen.

Dit blijkt uit ons vandaag verschenen rapport Sprekende Cijfers Kantorenmarkten 2020.

Kleinere omvang van transacties dempt totaalvolume in Alkmaar

Schaalverkleining op de Alkmaarse kantorenmarkt is de oorzaak voor het relatief beperkte volume van bijna 11 duizend m² aan transacties. Meer dan 8 op de 10 transacties in het afgelopen jaar had een oppervlakte kleiner dan 250 m². Maar liefst 47 kleine transacties vonden plaats in het afgelopen jaar, veertien meer dan in 2017.

Tekorten stapelen op in het centrum van Zaandam

Het beschikbare kantorenaanbod loopt in het centrum van Zaandam sterk terug, hier is nauwelijks kantoorruimte meer beschikbaar. Door het beperkte aanbod op centrumlocaties slaagt de kantorenmarkt van Zaanstad er onvoldoende in om te voorzien in de locatiebehoefte van veel kantoorgebruikers.

Download de rapportage hier

Meer weten over dit onderwerp?

Stabilisatie in de vraag naar kantoorruimte in Amsterdam
Edwin Doets MRICS RM RT
Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

 

Meer informatie