Stabilisatie in de vraag naar kantoorruimte in Amsterdam

Geschreven door Edwin Doets MRICS RM RT op 6 maart 2020

In 2019 blijft de dynamiek op de Amsterdamse kantorenmarkt van een vergelijkbaar niveau als in 2018. De ogenschijnlijke stabilisatie op de Amsterdamse kantorenmarkt is grotendeels een gevolg van het gebrek aan beschikbaar aanbod. Door de diversificatie van functies in Amsterdam Zuidoost telt deze locatie steeds meer mee als aantrekkelijk vestigingslocatie voor veel partijen.

Dit blijkt uit ons vandaag verschenen rapport Sprekende Cijfers Kantorenmarkten 2020.

Kleinere omvang van transacties dempt totaalvolume in Alkmaar

Schaalverkleining op de Alkmaarse kantorenmarkt is de oorzaak voor het relatief beperkte volume van bijna 11 duizend m² aan transacties. Meer dan 8 op de 10 transacties in het afgelopen jaar had een oppervlakte kleiner dan 250 m². Maar liefst 47 kleine transacties vonden plaats in het afgelopen jaar, veertien meer dan in 2017.

Tekorten stapelen op in het centrum van Zaandam

Het beschikbare kantorenaanbod loopt in het centrum van Zaandam sterk terug, hier is nauwelijks kantoorruimte meer beschikbaar. Door het beperkte aanbod op centrumlocaties slaagt de kantorenmarkt van Zaanstad er onvoldoende in om te voorzien in de locatiebehoefte van veel kantoorgebruikers.

Download de rapportage hier
Edwin Doets MRICS RM RT
Neem contact op met Edwin

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
KRK Makelaars: De woningmarkt kantelt weer in het voordeel van de verkoper!

KRK Makelaars: De woningmarkt kantelt weer in het voordeel van de verkoper!

Sterke toename verkoopcijfers en een forse daling van het aanbod op de Noord-Hollandse woningmarkt. Dit blijkt uit de verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q4-2023 van...
KRK Makelaars: transactieprijzen Noord-Hollandse woningen afgelopen jaar fors gedaald

KRK Makelaars: transactieprijzen Noord-Hollandse woningen afgelopen jaar fors gedaald

Na jaren van oplopende vraagprijzen, steeds kortere doorlooptijden en weinig aanbod laat de woningmarkt in Noord-Holland in Q3 van 2023 ons iets anders zien. De verkoopaantallen liepen licht op...
Bekijk overzicht