Stabilisatie in de vraag naar kantoorruimte in Amsterdam

Geschreven door Edwin Doets MRICS RM RT op 6 maart 2020

In 2019 blijft de dynamiek op de Amsterdamse kantorenmarkt van een vergelijkbaar niveau als in 2018. De ogenschijnlijke stabilisatie op de Amsterdamse kantorenmarkt is grotendeels een gevolg van het gebrek aan beschikbaar aanbod. Door de diversificatie van functies in Amsterdam Zuidoost telt deze locatie steeds meer mee als aantrekkelijk vestigingslocatie voor veel partijen.

Dit blijkt uit ons vandaag verschenen rapport Sprekende Cijfers Kantorenmarkten 2020.

Kleinere omvang van transacties dempt totaalvolume in Alkmaar

Schaalverkleining op de Alkmaarse kantorenmarkt is de oorzaak voor het relatief beperkte volume van bijna 11 duizend m² aan transacties. Meer dan 8 op de 10 transacties in het afgelopen jaar had een oppervlakte kleiner dan 250 m². Maar liefst 47 kleine transacties vonden plaats in het afgelopen jaar, veertien meer dan in 2017.

Tekorten stapelen op in het centrum van Zaandam

Het beschikbare kantorenaanbod loopt in het centrum van Zaandam sterk terug, hier is nauwelijks kantoorruimte meer beschikbaar. Door het beperkte aanbod op centrumlocaties slaagt de kantorenmarkt van Zaanstad er onvoldoende in om te voorzien in de locatiebehoefte van veel kantoorgebruikers.

Download de rapportage hier
Stabilisatie in de vraag naar kantoorruimte in Amsterdam
Edwin Doets MRICS RM RT
Neem contact op met Edwin

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Help, de woningmarkt in Nederland zit muurvast!

Help, de woningmarkt in Nederland zit muurvast!

De woningmarktcijfers laten zien dat er sprake is van een ommekeer op de woningmarkt. Na een periode waarin de markt sterk verkrapte en we kampten met extreme prijsstijgingen en korte...
Grote behoefte aan nieuwe bedrijfsruimte in Noord-Holland

Grote behoefte aan nieuwe bedrijfsruimte in Noord-Holland

De bedrijfsruimtemarkt staat onder druk in Noord-Holland. Door gebrek aan kwalitatief hoogwaardig aanbod is er een lage doorstroming op de bedrijfsruimtemarkt ontstaan. Vooral het MKB is actief...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

 

Meer informatie