Royal Huisman vestigt zich in het Amsterdamse havengebied

Royal Huisman vestigt zich in het Amsterdamse havengebied

14 mei jl. heeft Port of Amsterdam de werf aangekocht van Holland Jachtbouw in Zaandam. Port of Amsterdam gaat de werf verhuren aan Royal Huisman Met de komst van Royal Huisman vestigt zich een nieuwe Koninklijke jachtbouwer in de Amsterdamse haven.

Bedrijfsmakelaar Marc Wolthuis trad in deze transactie op namens Port of Amsterdam (Havenbedrijf Amsterdam N.V.). Marc Wolthuis kocht de locatie aan in opdracht van Port of Amsterdam, begeleidde de verhuur aan Royal Huisman en coördineerde de technische due diligence.

Nederland is een wereldspeler op het gebied van superjachten.

Na Feadship Royal van Lent die zich in 2016 vestigde, wordt Royal Huisman de tweede superjachtbouwer in de Amsterdamse haven. De komst van Royal Huisman betekent hoogwaardige werkgelegenheid, innovatie en vakmanschap voor de Amsterdamse regio. Koen Overtoom, CEO Port of Amsterdam: “Met de aankoop van de werf en de verhuur aan Royal Huisman versterken wij de maakindustrie die in onze haven veel toegevoegde waarde levert. Ook kunnen wij hierdoor onze gedachte als Port of Partnerships goed laten zien. Met de komst van Royal Huisman naar de Amsterdamse havenregio geven we invulling aan onze ambitie om te groeien tot een superyacht hub. Deze regio wordt als zeer aantrekkelijk ervaren door bedrijven uit de jachtbouw vanwege hoogwaardig geschoold personeel, een internationale luchthaven en natuurlijk de ondernemerszin.”

Bouw, verbouw en onderhoud van jachten.

Royal Huisman (1884) is van oorsprong een ambachtelijk bouwer van kleine houten vissersboten. Het bedrijf groeide uit tot een zeer gerenommeerde bouwer van grote custom-built zeil- en motorjachten, die vaak als de beste in de wereld worden betiteld. Tevens voert de werf ook groot onderhoud en verbouwingen uit aan jachten, onder de noemer ‘Huisfit’. In 1984 ontving de werf het predicaat ‘Royal’ vanwege haar kwaliteit, service en innovatie.

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie