Op cruisevakantie? Check uw reisverzekering!

Geschreven door John de Smit op 20 november 2017

Het maken van een cruise is populairder dan ooit. Vorig jaar maakten meer dan 100.000 Nederlanders een cruisereis, veel meer dan jaren geleden. Ook heeft één op de drie Nederlanders een cruise op zijn bucketlist staan. Zeker nu de ‘r’ weer in de maand is, is een ontspannen cruise langs zonnige havens een heerlijke manier om de gure herfst- en wintermaanden te ontvluchten.

Een cruise verloopt echter niet altijd zonder zorgen, maakte alarmcentrale Eurocross onlangs bekend. Steeds meer Nederlanders worden ziek of gewond van een cruiseschip gehaald. Dit jaar waren dat er al meer dan honderd, zo’n 30 procent meer dan twee jaar geleden. En het ophalen van een patiënt is helemaal niet zo eenvoudig. Met een haven in de buurt kan een schip daar aanmeren om een zieke passagier van boord te laten gaan, maar in sommige situaties is een helikopter nodig om de patiënt te repatriëren. De kosten van zo’n reddingsactie midden op zee kunnen zelfs oplopen tot 100.000 euro.

Als u dat overkomt, kunt u onverwacht met hoge kosten worden opgezadeld. De basiszorgverzekering vergoedt medische hulp in het buitenland tot maximaal het tarief zoals dat in Nederland geldt. De kosten in het buitenland die boven dat tarief uitkomen, worden niet altijd vergoed. Voor het maken van een cruise heeft u – naast zeebenen – dus ook een goede reisverzekering nodig. Lees goed de polisvoorwaarden of sluit een reisverzekering af waarbij u zonder zorgen het ruime sop kunt kiezen.

Op cruisevakantie? Check uw reisverzekering!
John de Smit
Neem contact op met John

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Stormschade: wat is wel en niet verzekerd?

Stormschade: wat is wel en niet verzekerd?

Op woensdag 5 juli 2023 raasde de zwaarste zomerstorm ooit door ons land. Tijdens de zeer zware windstoten vielen bomen om, werden snelwegen afgesloten, vielen er dakpannen van de daken...
Starten met beleggen: 5-stappen om slim te investeren in de toekomst

Starten met beleggen: 5-stappen om slim te investeren in de toekomst

Sparen: wie wil dat niet? Vroeger openden mensen simpelweg een spaarrekening om de rente te zien binnenstromen. Maar tegenwoordig valt die rente nogal tegen. Beleggen kan een goed alternatief...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

 

Meer informatie