Op cruisevakantie? Check uw reisverzekering!

Op cruisevakantie? Check uw reisverzekering!

Geschreven door John de Smit

Het maken van een cruise is populairder dan ooit. Vorig jaar maakten meer dan 100.000 Nederlanders een cruisereis, veel meer dan jaren geleden. Ook heeft één op de drie Nederlanders een cruise op zijn bucketlist staan. Zeker nu de ‘r’ weer in de maand is, is een ontspannen cruise langs zonnige havens een heerlijke manier om de gure herfst- en wintermaanden te ontvluchten.

Een cruise verloopt echter niet altijd zonder zorgen, maakte alarmcentrale Eurocross onlangs bekend. Steeds meer Nederlanders worden ziek of gewond van een cruiseschip gehaald. Dit jaar waren dat er al meer dan honderd, zo’n 30 procent meer dan twee jaar geleden. En het ophalen van een patiënt is helemaal niet zo eenvoudig. Met een haven in de buurt kan een schip daar aanmeren om een zieke passagier van boord te laten gaan, maar in sommige situaties is een helikopter nodig om de patiënt te repatriëren. De kosten van zo’n reddingsactie midden op zee kunnen zelfs oplopen tot 100.000 euro.

Als u dat overkomt, kunt u onverwacht met hoge kosten worden opgezadeld. De basiszorgverzekering vergoedt medische hulp in het buitenland tot maximaal het tarief zoals dat in Nederland geldt. De kosten in het buitenland die boven dat tarief uitkomen, worden niet altijd vergoed. Voor het maken van een cruise heeft u – naast zeebenen – dus ook een goede reisverzekering nodig. Lees goed de polisvoorwaarden of sluit een reisverzekering af waarbij u zonder zorgen het ruime sop kunt kiezen.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie