Rechtsbijstand zinvol bij het verlies van uw baan?

Geschreven door John de Smit op 13 mei 2020

Bent u onzeker over uw baan? Dan bent u niet de enige, want veel werknemers vragen zich af hoe lang zij nog hun maandelijkse loonstrookje blijven ontvangen. Bedrijven hebben het moeilijk door de coronacrisis. Door gedwongen sluiting en het wegvallen van de vraag zijn de omzet en de winst verdampt. De vrees bestaat dat veel mensen hun baan zullen kwijtraken.

Bij ontslag of een arbeidsconflict kunt u mogelijk een beroep doen op een rechtsbijstandsverzekering. Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn er veel meer van deze verzekeringen afgesloten. Met een passende rechtsbijstandsverzekering krijgt u de kosten vergoed van juridische hulp of een advocaat. Bij een arbeidsgeschil kunnen die kosten flink oplopen, vooral als de zaak voorkomt bij een kantonrechter.

Het is echter de vraag of een rechtsbijstandsverzekering zinvol is als u uw baan kwijtraakt door de coronacrisis. De dekking van deze verzekering gaat pas na een paar maanden in. Daarnaast mag u géén beroep doen op rechtsbijstand als een zaak al liep tijdens het afsluiten van de verzekering. Ook zaken die zich zouden kunnen afspelen op het moment dat de verzekering werd afgesloten, worden niet gedekt.

Bovendien is de coronacrisis zo’n uitzonderlijke situatie, dat verzekeraars dit mogelijk van dekking hebben uitgesloten. Het is overmacht, want veel bedrijven kunnen er niets aan doen dat ze werknemers moeten ontslaan. Heeft u vragen over het afsluiten van een rechtsbijstandsverzekering? Neem vooral contact op met KRK Verzekeren. Wij kunnen u precies vertellen wat de voor- en nadelen zijn.

Rechtsbijstand zinvol bij het verlies van uw baan?
John de Smit
Neem contact op met John

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Besparen op je levensverzekering: Tips en Overwegingen

Besparen op je levensverzekering: Tips en Overwegingen

In een tijd waarin het dagelijkse leven steeds duurder wordt, zijn velen op zoek naar manieren om geld te besparen. Wellicht is er ruimte voor besparing op je levensverzekering. Wanneer deze al...
Huis verhuren aan toeristen? Meld het aan de verzekeraar!

Huis verhuren aan toeristen? Meld het aan de verzekeraar!

Heb je al eens toeristen over de vloer gehad? Het is tegenwoordig razend populair om een huis te verhuren aan vakantiegangers. Je verdient een extra zakcentje door jouw huis op internet aan te...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

 

Meer informatie