Rechtsbijstand zinvol bij het verlies van uw baan?

Rechtsbijstand zinvol bij het verlies van uw baan?

Geschreven door John de Smit op 13 mei 2020

Bent u onzeker over uw baan? Dan bent u niet de enige, want veel werknemers vragen zich af hoe lang zij nog hun maandelijkse loonstrookje blijven ontvangen. Bedrijven hebben het moeilijk door de coronacrisis. Door gedwongen sluiting en het wegvallen van de vraag zijn de omzet en de winst verdampt. De vrees bestaat dat veel mensen hun baan zullen kwijtraken.

Bij ontslag of een arbeidsconflict kunt u mogelijk een beroep doen op een rechtsbijstandsverzekering. Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn er veel meer van deze verzekeringen afgesloten. Met een passende rechtsbijstandsverzekering krijgt u de kosten vergoed van juridische hulp of een advocaat. Bij een arbeidsgeschil kunnen die kosten flink oplopen, vooral als de zaak voorkomt bij een kantonrechter.

Het is echter de vraag of een rechtsbijstandsverzekering zinvol is als u uw baan kwijtraakt door de coronacrisis. De dekking van deze verzekering gaat pas na een paar maanden in. Daarnaast mag u géén beroep doen op rechtsbijstand als een zaak al liep tijdens het afsluiten van de verzekering. Ook zaken die zich zouden kunnen afspelen op het moment dat de verzekering werd afgesloten, worden niet gedekt.

Bovendien is de coronacrisis zo’n uitzonderlijke situatie, dat verzekeraars dit mogelijk van dekking hebben uitgesloten. Het is overmacht, want veel bedrijven kunnen er niets aan doen dat ze werknemers moeten ontslaan. Heeft u vragen over het afsluiten van een rechtsbijstandsverzekering? Neem vooral contact op met KRK Verzekeren. Wij kunnen u precies vertellen wat de voor- en nadelen zijn.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie