Overstappen zorgverzekering is nu extra lonend

Overstappen zorgverzekering is nu extra lonend

Geschreven door John de Smit op 20 september 2019

Waarschijnlijk viel het mee toen u de premie van uw zorgverzekering voor 2020 onder ogen kreeg. De meeste verzekeraars hebben de premie slechts een klein beetje verhoogd. In sommige gevallen betaalt u zelfs minder.

Gemiddeld zijn we elke maand een paar euro per maand meer kwijt aan de basisverzekering. Dat komt aardig in de buurt van de voorspelling van het kabinet op Prinsjesdag: die schatte dat Nederlanders volgend jaar € 3 per maand extra gaan betalen voor de zorgverzekering. Dat betekent echter nog steeds dat u goedkoper uit kunt zijn. Sterker nog: het verschil tussen de goedkoopste en duurste polis was nog nooit zo groot als in 2020, blijkt uit een analyse van het AD.

Het verschil tussen de duurste en goedkoopste zorgverzekering bedraagt maar liefst € 40 per maand. Op jaarbasis is dat € 480. En dit geldt alleen nog maar voor het basispakket, dat voor elke Nederlander hetzelfde is. Het kan daarom extra lonend zijn om over te stappen, waarmee u mogelijk honderden euro’s per jaar kunt besparen. Ook de aanpassing van de collectieve verzekering kan een goede reden zijn om uit te kijken naar een andere zorgverzekering. De korting van deze verzekering wordt volgend jaar gehalveerd, van 10 procent naar maximaal 5 procent. Veel werknemers hebben een collectieve verzekering

lopen via hun werkgever, maar misschien bent u wel veel goedkoper uit als u overstapt op een individuele polis. Ook een collectieve verzekering mag u wijzigen.

U heeft tot en met 31 december 2019 de tijd om de overstap naar een andere zorgverzekeraar te regelen. Kuijs Reinder Kakes Verzekeren heeft daarvoor een handige tool ontwikkeld, waarmee u precies kunt zien hoeveel premie u in 2020 kwijt bent. Klik hier om zorgverzekeringen te vergelijken en u ziet na enkele klikken welke zorgverzekeraar het goedkoopste is en het beste bij u past, zonder dat u extra betaalt voor onnodige dekkingen. U kunt de huidige ziektekostenverzekering meenemen in de vergelijking. Als tussenpersoon willen we altijd voor u kijken waar en hoe het beter kan. Kijk snel, zodat u voor 1 januari minder premie kwijt bent!

Heeft u vragen over de verschillende verzekeringen, dan kunt u altijd contact opnemen met Kuijs Reinder Kakes Verzekeren. Rest ons niets anders dan u een voorspoedig, gezond en schadevrij 2020 toe te wensen!

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

 

Meer informatie