Overstappen zorgverzekering is nu extra lonend

Geschreven door John de Smit op 20 september 2019

Waarschijnlijk viel het mee toen u de premie van uw zorgverzekering voor 2020 onder ogen kreeg. De meeste verzekeraars hebben de premie slechts een klein beetje verhoogd. In sommige gevallen betaalt u zelfs minder.

Gemiddeld zijn we elke maand een paar euro per maand meer kwijt aan de basisverzekering. Dat komt aardig in de buurt van de voorspelling van het kabinet op Prinsjesdag: die schatte dat Nederlanders volgend jaar € 3 per maand extra gaan betalen voor de zorgverzekering. Dat betekent echter nog steeds dat u goedkoper uit kunt zijn. Sterker nog: het verschil tussen de goedkoopste en duurste polis was nog nooit zo groot als in 2020, blijkt uit een analyse van het AD.

Het verschil tussen de duurste en goedkoopste zorgverzekering bedraagt maar liefst € 40 per maand. Op jaarbasis is dat € 480. En dit geldt alleen nog maar voor het basispakket, dat voor elke Nederlander hetzelfde is. Het kan daarom extra lonend zijn om over te stappen, waarmee u mogelijk honderden euro’s per jaar kunt besparen. Ook de aanpassing van de collectieve verzekering kan een goede reden zijn om uit te kijken naar een andere zorgverzekering. De korting van deze verzekering wordt volgend jaar gehalveerd, van 10 procent naar maximaal 5 procent. Veel werknemers hebben een collectieve verzekering

lopen via hun werkgever, maar misschien bent u wel veel goedkoper uit als u overstapt op een individuele polis. Ook een collectieve verzekering mag u wijzigen.

U heeft tot en met 31 december 2019 de tijd om de overstap naar een andere zorgverzekeraar te regelen. Kuijs Reinder Kakes Verzekeren heeft daarvoor een handige tool ontwikkeld, waarmee u precies kunt zien hoeveel premie u in 2020 kwijt bent. Klik hier om zorgverzekeringen te vergelijken en u ziet na enkele klikken welke zorgverzekeraar het goedkoopste is en het beste bij u past, zonder dat u extra betaalt voor onnodige dekkingen. U kunt de huidige ziektekostenverzekering meenemen in de vergelijking. Als tussenpersoon willen we altijd voor u kijken waar en hoe het beter kan. Kijk snel, zodat u voor 1 januari minder premie kwijt bent!

Heeft u vragen over de verschillende verzekeringen, dan kunt u altijd contact opnemen met Kuijs Reinder Kakes Verzekeren. Rest ons niets anders dan u een voorspoedig, gezond en schadevrij 2020 toe te wensen!

John de Smit
Neem contact op met John

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Besparen op je levensverzekering: Tips en Overwegingen

Besparen op je levensverzekering: Tips en Overwegingen

In een tijd waarin het dagelijkse leven steeds duurder wordt, zijn velen op zoek naar manieren om geld te besparen. Wellicht is er ruimte voor besparing op je levensverzekering. Wanneer deze al...
Huis verhuren aan toeristen? Meld het aan de verzekeraar!

Huis verhuren aan toeristen? Meld het aan de verzekeraar!

Heb je al eens toeristen over de vloer gehad? Het is tegenwoordig razend populair om een huis te verhuren aan vakantiegangers. Je verdient een extra zakcentje door jouw huis op internet aan te...
Bekijk overzicht