Overstappen van zorgverzekering heeft voordelen

Geschreven door John de Smit op 6 november 2017

Heeft u de zorgpolis voor 2018 al gekregen? Grote kans dat u deze meteen wegstopt in een ordner of mapje, om er voorlopig niet meer naar om te kijken. De meeste Nederlanders blijken namelijk hondstrouw te zijn aan hun zorgverzekeraar. Uit recente cijfers blijkt dat 70 procent van de verzekerden al jaren vasthoudt aan dezelfde zorgpolis.

Vooral mensen die via hun werkgever zijn aangesloten bij een collectieve zorgverzekering, zijn niet te porren voor verandering. Meer dan de helft van de collectief verzekerden maakt daar al langer dan tien jaar gebruik van. Terwijl het einde van het jaar juist hét moment is om na te denken over een overstap. Het loont de moeite om zorgverzekeringen te vergelijken, omdat een polis bijvoorbeeld goedkoper is of beter bij u past. Ook zijn er verzekeraars die eenmalig een bonus of een cadeau geven aan nieuwe klanten.

Veel Nederlanders denken ten onrechte dat hun collectieve verzekering beter en goedkoper is dan een individuele polis, maar dat is vaak helemaal niet het geval. Ook hebben mensen moeite zich te oriënteren in het woud van polissen dat de zorgverzekeraars aanbieden. Dat is begrijpelijk, gezien de keuze tussen meer dan 64.000 verschillende zorgpolissen. Kuijs Reinder Kakes helpt u graag bij het oversluiten van uw zorgverzekering. Wacht niet te lang, overstappen kan tot en met 31 december.

Overstappen van zorgverzekering heeft voordelen
John de Smit
Neem contact op met John

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Stormschade: wat is wel en niet verzekerd?

Stormschade: wat is wel en niet verzekerd?

Op woensdag 5 juli 2023 raasde de zwaarste zomerstorm ooit door ons land. Tijdens de zeer zware windstoten vielen bomen om, werden snelwegen afgesloten, vielen er dakpannen van de daken...
Starten met beleggen: 5-stappen om slim te investeren in de toekomst

Starten met beleggen: 5-stappen om slim te investeren in de toekomst

Sparen: wie wil dat niet? Vroeger openden mensen simpelweg een spaarrekening om de rente te zien binnenstromen. Maar tegenwoordig valt die rente nogal tegen. Beleggen kan een goed alternatief...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

 

Meer informatie