Goodman start deze zomer met de bouw van een nieuw depot voor DPD

Goodman start deze zomer met de bouw van een nieuw depot voor DPD

Geschreven door Marc Wolthuis RM MRICS op 11 juni 2019

Door de strategische locatie van De Nieuwe Liede en de plannen om het distributiecentrum te automatiseren, kunnen pakketten sneller en efficiënter bij klanten in de regio Groot-Amsterdam worden bezorgd door pakketdienstverlener DPD.

DPD is druk bezig met het moderniseren van het netwerk in Nederland gericht op groei. Vanuit de centrale (inter-)nationale hub’s worden pakketten herverdeeld over het hele land naar ultramoderne depots, waarvan Amsterdam het eerste is dat op deze manier wordt georganiseerd. DPD gaat een geautomatiseerde sorteermachine in het nieuwe distributiecentrum installeren om de capaciteit fors op de waarderen en verder in te spelen op de groeiende vraag vanuit de markt, waarin DPD Predict service onderscheidend is.

Deze zomer start de bouw van het nieuwe distributiecentrum door Goodman, op vier hectare grond op industrieterrein De Nieuwe Liede op de kruising van de A9 en de A200, nabij Amsterdam. Het logistieke centrum van DPD zal 11.213 m2 beslaan, inclusief kantoren, en biedt ruimte om 25 LZV-vrachtwagens en 122 bestelwagens aan te dokken. Bovendien ontwikkelt Goodman in het tweede deel van 2019 nog eens twee distributiecentra van totaal 45.000 m2 op deze locatie die beschikbaar zijn voor de verhuur.

Kuijs Reinder Kakes Makelaars & Adviseurs adviseerde Goodman bij deze transactie, Inbo was verantwoordelijk voor het ontwerp.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

 

Meer informatie