Goodman start deze zomer met de bouw van een nieuw depot voor DPD

Geschreven door Marc Wolthuis op 11 juni 2019

Door de strategische locatie van De Nieuwe Liede en de plannen om het distributiecentrum te automatiseren, kunnen pakketten sneller en efficiënter bij klanten in de regio Groot-Amsterdam worden bezorgd door pakketdienstverlener DPD.

DPD is druk bezig met het moderniseren van het netwerk in Nederland gericht op groei. Vanuit de centrale (inter-)nationale hub’s worden pakketten herverdeeld over het hele land naar ultramoderne depots, waarvan Amsterdam het eerste is dat op deze manier wordt georganiseerd. DPD gaat een geautomatiseerde sorteermachine in het nieuwe distributiecentrum installeren om de capaciteit fors op de waarderen en verder in te spelen op de groeiende vraag vanuit de markt, waarin DPD Predict service onderscheidend is.

Deze zomer start de bouw van het nieuwe distributiecentrum door Goodman, op vier hectare grond op industrieterrein De Nieuwe Liede op de kruising van de A9 en de A200, nabij Amsterdam. Het logistieke centrum van DPD zal 11.213 m2 beslaan, inclusief kantoren, en biedt ruimte om 25 LZV-vrachtwagens en 122 bestelwagens aan te dokken. Bovendien ontwikkelt Goodman in het tweede deel van 2019 nog eens twee distributiecentra van totaal 45.000 m2 op deze locatie die beschikbaar zijn voor de verhuur.

Kuijs Reinder Kakes Makelaars & Adviseurs adviseerde Goodman bij deze transactie, Inbo was verantwoordelijk voor het ontwerp.

Marc Wolthuis
Neem contact op met Marc

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
De commerciële vastgoedmarkt in 2024: wat kun je verwachten?

De commerciële vastgoedmarkt in 2024: wat kun je verwachten?

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Tijd voor een onderbouwde prognose! Wat zijn de verwachtingen voor de commerciële vastgoedmarkt in 2024? Marc Wolthuis, makelaar commercieel vastgoed en...
Verduurzaming steeds meer op de radar: wat betekent dit voor ondernemers?

Verduurzaming steeds meer op de radar: wat betekent dit voor ondernemers?

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in de commerciële vastgoedmarkt. De trend is alleen maar versterkt sinds 1 januari 2023. Vanaf die datum dienen kantoren namelijk minimaal...
Bekijk overzicht