Maak je een verre of lange reis? Pas je annuleringsverzekering tijdig aan!

Geschreven door John de Smit op 26 januari 2023

Onlangs is een van onze vennoten druk bezig geweest met het plannen van een reis van circa een maand. De bestemming: Afrika. Geen doorsnee vakantie — en daarom zijn de kosten dusdanig hoog dat een standaardannuleringsverzekering onvoldoende dekking biedt. Wat is in zo’n geval de oplossing? En hoe zit het precies met annuleringsverzekeringen? John de Smit, teamleider Verzekeren, legt het uit!

Méér dan een standaardannuleringsverzekering nodig

“Annuleringsverzekeringen zijn vaak gebaseerd op een standaardbedrag,” vertelt John. “Meestal ben je ongeveer verzekerd voor 2.500 euro. Stel, je gaat met een gezin van vier op reis. Dan ben je samen dus voor 10.000 euro verzekerd.”

Maar wat als je een bijzondere reis maakt die bijvoorbeeld rond de 30.000 euro kost? “Een kortlopende verzekering náást je standaardverzekering kan uitkomst bieden. Dan verzeker je je bij voor de periode van de reis.”

Druk op de ketel: denk aan de risico’s

‘Nog maar twee plekken over.’ ‘Tijdelijke aanbieding: beslis nu!’ Wie kent zulke slogans niet? En wie laat zich hier níet door beïnvloeden?

“Wanneer de druk op de ketel wordt gezet, ben je geneigd om snel te boeken,” zegt John. “Maar het is belangrijk om te weten dat je dan vaak nog maar één week hebt om je annuleringsverzekering in orde te maken. Dat is krap, want je moet van alles uitzoeken. Bovendien is niet alles verzekerbaar. Voor sommige Afrikaanse landen kun je bijvoorbeeld geen annuleringsverzekering afsluiten. En bepaalde risico’s, zoals de mogelijke consequenties van extreme sporten, zijn niet bij alle verzekeraars af te dekken.”

Kom goed beslagen ten ijs

Het advies van John? “Dat is tweeledig. Informeer van tevoren alvast naar de opties, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. Zoek daarnaast uit wat de verzekeringsvoorwaarden zijn. Kun je een beroep doen op de verzekeraar bij ziekte? Wat als je voorafgaand aan de reis plotseling van baan wisselt? Wat als je een huurhuis krijgt aangeboden? En wat doe je als iemand uit je reisgezelschap annuleert: tóch gaan of samen annuleren?”

Oftewel, denk allerlei scenario’s uit die van toepassing kunnen zijn op de situatie. Juist bij een verre of lange reis is dit essentieel!

Vind je het lastig om alles zelf uit te zoeken, maar wil je de verzekeringszaken wel graag goed regelen? Neem tijdig contact met ons op om je situatie, mogelijkheden en risico’s te bespreken.

John de Smit
Neem contact op met John

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Besparen op je levensverzekering: Tips en Overwegingen

Besparen op je levensverzekering: Tips en Overwegingen

In een tijd waarin het dagelijkse leven steeds duurder wordt, zijn velen op zoek naar manieren om geld te besparen. Wellicht is er ruimte voor besparing op je levensverzekering. Wanneer deze al...
Huis verhuren aan toeristen? Meld het aan de verzekeraar!

Huis verhuren aan toeristen? Meld het aan de verzekeraar!

Heb je al eens toeristen over de vloer gehad? Het is tegenwoordig razend populair om een huis te verhuren aan vakantiegangers. Je verdient een extra zakcentje door jouw huis op internet aan te...
Bekijk overzicht