KRK verhuist naar nieuw kantoor in Zaandam: "Dit pand past bij ál onze klanten"

Geschreven door mr Sander Heidinga MRICS REV RM RT op 2 juni 2022

Enkele weken geleden was het zover: de verhuizing van KRK naar zijn nieuwe pand in Zaandam was een feit! Een weloverwogen stap, want het project is jarenlang voorbereid. In 2017 nam KRK officieel de beslissing om het pand te bouwen. In dit artikel vertelt Sander Heidinga, partner bij KRK, wat deze locatie bijzonder maakt en welke ambities het fullservice makelaarskantoor van hieruit wil realiseren.

Focus op medewerkers: "Prettig en duurzaam werken staat voorop"

Dat medewerkers prettig kunnen werken in het pand, is een prioriteit: "Onze mensen staan voorop,” zegt Sander. “We hebben het gebouw dan ook zó ingericht dat zij zich hier uitermate goed voelen. Bijvoorbeeld middels spreekkamervoorzieningen, een hospitalityruimte en een dakterras. Bovendien hebben we heel veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo hebben we een dubbele glazen voorgevel gemaakt om energie te besparen. En het pand is gasvrij — het wordt verwarmd en verkoeld via luchtwarmtepompen die onder andere door zonnepanelen worden gevoed."

Daarnaast is de locatie van het nieuwe kantoor uitstekend. Sander: “Het pand staat aan de Zaan en aan de Westzijde in Zaandam en is daarom zeer goed bereikbaar, onder andere vanaf de snelweg. De centrale ligging is ideaal voor onze zakelijke én particuliere klanten. We zitten niet op een bedrijventerrein, maar in de stad zelf. Dat is voor iedereen makkelijk te vinden. Ook voor onze medewerkers, die graag met de trein, auto én fiets naar het werk willen komen. Daarbij kunnen onze klanten goed parkeren."

Weldoordachte architectuur: "Het pand vertegenwoordigt de omgeving én onze filosofie"

Over de uitstraling van het pand is ook goed nagedacht. Sander: "We hebben voor een Zaanse architect gekozen die een aantal moderne gebouwen in Zaandam heeft ontworpen. Wij wilden geen Zaanse geveltjes, maar een transparant industrieel pand in de vorm van een huis. Qua look en feel hebben we dus een combinatie van de zakelijke en privésfeer gemaakt. Dit past bij ál onze klanten. Naar onze mening is het een stoer pand geworden dat past bij de Zaanstreek. Het laat zien dat industrie en wonen aan de Zaan nog steeds naast elkaar kunnen bestaan."

Waarom het pand voor een groot deel uit glas bestaat? "Daar zit een filosofie achter: binnen de sector waarin wij opereren, is het belangrijk om transparant te zijn. Dat gaat over vertrouwen. Daar staan wij voor — en daarom hebben we besloten om met het materiaal een statement te maken."

Ambities en toekomstblik: "Basis voor het leveren van waarde en continuïteit"

De hoop en verwachting van KRK is dat het pand een aantrekkingskracht zal uitoefenen: “Wij hebben ons uiterste best gedaan om een zeer prettige werk- en ontmoetingsplek te creëren voor onze medewerkers en klanten. Dat is voor ons essentieel. Wij zetten in op een fijne, professionele en inspirerende werkplek om zo zeer goede mensen naar onze organisatie te trekken. Mensen die uitstekende adviezen geven aan onze klanten. Die combinatie zorgt voor waarde en continuïteit.”

KRK verhuist naar nieuw kantoor in Zaandam:
mr Sander Heidinga MRICS REV RM RT
Neem contact op met mr Sander

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Groeikans voor young professionals én ons bedrijf: traineeships bij KRK

Groeikans voor young professionals én ons bedrijf: traineeships bij KRK

De krapte op de arbeidsmarkt is overal voelbaar. Zo ook in onze branche. Binnen de verschillende onderdelen van ons bedrijf is het soms best lastig om goede medewerkers te werven. Of het nu om...
KRK Amsterdam opnieuw meest verkopende makelaarsfiliaal: “Vertrouwen is de basis”

KRK Amsterdam opnieuw meest verkopende makelaarsfiliaal: “Vertrouwen is de basis”

In 2021 werd het Amsterdamse...
Bekijk overzicht