Groeikans voor young professionals én ons bedrijf: traineeships bij KRK

Geschreven door Robert de Joode RM RT WMC op 9 oktober 2023

De krapte op de arbeidsmarkt is overal voelbaar. Zo ook in onze branche. Binnen de verschillende onderdelen van ons bedrijf is het soms best lastig om goede medewerkers te werven. Of het nu om verzekeringen, hypotheken, makelaardij of taxaties gaat, wij hebben gecertificeerde mensen nodig. Als we deze al vinden, moeten we hen óók nog het KRK-DNA meegeven, zodat ze uitstekend binnen onze organisatie passen. Dat is een flinke klus. Daarom zijn we circa negen jaar geleden gestart met een nieuw traject: young professionals zelf opleiden middels traineeships.

Theorie en praktijk: een krachtige combinatie

Al jaren laten wij talentvolle mensen vanuit mbo-, hbo- en universitaire stages kennismaken met ons bedrijf en onze branche. Daarnaast hebben young professionals de mogelijkheid om traineeships bij ons te volgen. Zij leren het vak kennen door overdag een KRK-afdeling te ondersteunen en in de avonden een opleiding te volgen om de benodigde certificering te behalen. Na de opleidingsperiode zijn zij gecertificeerd verzekeringsadviseur, hypotheekadviseur, makelaar of taxateur.

Het 'waarom' van traineeships: kwaliteit, MVO en vernieuwing

Deze aanpak vergt een investering, een vertrouwen in jong talent én een langetermijnvisie. Bij KRK streven we naar een hoge kwaliteitsstandaard en daar investeren we graag in. De traineeships stellen ons in de gelegenheid om onze eigen cultuur en waarden als uitgangspunt te nemen. Zo blijven we met goed opgeleide mensen hoge kwaliteit leveren. En daardoor behalen we de beste resultaten voor onze klanten.

Daarnaast vinden we het belangrijk om jonge mensen te helpen groeien. Voor ons valt dit onder de noemer ''Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen'', omdat we young professionals een kans willen geven om zich te ontwikkelen op een gebied dat hun interesse wekt.

Ten slotte is 'vernieuwing' een sleutelwoord voor ons. KRK heeft zijn 100-jarige bestaan te danken aan een innovatiemindset. Wij zijn constant op zoek naar manieren om ons bedrijf fit te houden. Door verschillende leeftijdscategorieën binnen ons bedrijf te hebben, blijven we begrijpen wat er allemaal speelt in de buitenwereld. Die diversiteit zorgt dat we klanten van alle generaties goed kunnen helpen. En met die filosofie gaan we de volgende eeuw van ons bestaan tegemoet!

Robert de Joode RM RT WMC
Neem contact op met Robert

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
KRK Amsterdam opnieuw meest verkopende makelaarsfiliaal: “Vertrouwen is de basis”

KRK Amsterdam opnieuw meest verkopende makelaarsfiliaal: “Vertrouwen is de basis”

In 2021 werd het Amsterdamse...
KRK in de race voor de Zaanse Ondernemingsprijs: tijd voor een kijkje in de KRK-keuken

KRK in de race voor de Zaanse Ondernemingsprijs: tijd voor een kijkje in de KRK-keuken

KRK is genomineerd voor de Zaanse Ondernemingsprijs! Een mooi moment om de bedrijfsfilosofie en -geschiedenis eens onder de loep te nemen. Wie 'is' KRK? En hoe heeft het bedrijf in...
Bekijk overzicht