In Amsterdam 1.000 woningen meer te koop dan drie maanden geleden

Geschreven door Robert de Joode RM RT WMC op 23 juli 2020

Meer Amsterdammers zetten hun woning te koop en veel woningzoekers profiteren hiervan. De coronacrisis vormt zo een aanjager van de dynamiek op de hoofdstedelijke woningmarkt. Een ontwikkeling die ook in andere Noord-Hollandse gemeenten zichtbaar is.

Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q2 2020 van Kuijs Reinder Kakes Makelaardij, Hypotheken & Verzekeringen (partner in Dynamis).

Meer eigenaren zetten door de coronacrisis hun woning te koop

Een grote groep woningbezitters heeft hun woning te koop gezet in Amsterdam, door de toegenomen onzekerheid over de toekomstige ontwikkelingen, ziet deze groep dit als het beste moment om te verkopen. Ook in onder andere Haarlem, Alkmaar en Hoorn is deze tendens zichtbaar. In totaal is het aanbod in Noord-Holland in drie maanden toegenomen van 7,5 naar 9,6 duizend koopwoningen.

Zoekers grijpen na jaren van schaarste hun kans

Potentiële kopers laten zich niet afschrikken door de coronacrisis en zien de onzekerheid juist als motivatie om niet langer te wachten met kopen. De extra woningen die in aanbod komen worden hierdoor snel verkocht. In veel gemeenten is de gemiddelde verkooptijd fors afgenomen. Voor de gehele provincie is dit nu slechts 27 dagen, nooit eerder was deze periode zo kort. Door het toegenomen aantal aangeboden woningen wordt ook in het komende kwartaal nog een hoge dynamiek verwacht.

Download de rapportage

Robert de Joode RM RT WMC
Neem contact op met Robert

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
KRK Makelaars: woningprijzen stijgen hard

KRK Makelaars: woningprijzen stijgen hard

De woningprijzen in Amsterdam en Noord-Holland zijn fors gestegen afgelopen jaar. Zo blijkt uit de verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q1-2024 van KRK Makelaars...
KRK Makelaars: De woningmarkt kantelt weer in het voordeel van de verkoper!

KRK Makelaars: De woningmarkt kantelt weer in het voordeel van de verkoper!

Sterke toename verkoopcijfers en een forse daling van het aanbod op de Noord-Hollandse woningmarkt. Dit blijkt uit de verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q4-2023 van...
Bekijk overzicht