In Amsterdam 1.000 woningen meer te koop dan drie maanden geleden

Geschreven door Robert de Joode RM RT WMC op 23 juli 2020

Meer Amsterdammers zetten hun woning te koop en veel woningzoekers profiteren hiervan. De coronacrisis vormt zo een aanjager van de dynamiek op de hoofdstedelijke woningmarkt. Een ontwikkeling die ook in andere Noord-Hollandse gemeenten zichtbaar is.

Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q2 2020 van Kuijs Reinder Kakes Makelaardij, Hypotheken & Verzekeringen (partner in Dynamis).

Meer eigenaren zetten door de coronacrisis hun woning te koop

Een grote groep woningbezitters heeft hun woning te koop gezet in Amsterdam, door de toegenomen onzekerheid over de toekomstige ontwikkelingen, ziet deze groep dit als het beste moment om te verkopen. Ook in onder andere Haarlem, Alkmaar en Hoorn is deze tendens zichtbaar. In totaal is het aanbod in Noord-Holland in drie maanden toegenomen van 7,5 naar 9,6 duizend koopwoningen.

Zoekers grijpen na jaren van schaarste hun kans

Potentiële kopers laten zich niet afschrikken door de coronacrisis en zien de onzekerheid juist als motivatie om niet langer te wachten met kopen. De extra woningen die in aanbod komen worden hierdoor snel verkocht. In veel gemeenten is de gemiddelde verkooptijd fors afgenomen. Voor de gehele provincie is dit nu slechts 27 dagen, nooit eerder was deze periode zo kort. Door het toegenomen aantal aangeboden woningen wordt ook in het komende kwartaal nog een hoge dynamiek verwacht.

Download de rapportage

In Amsterdam 1.000 woningen meer te koop dan drie maanden geleden
Robert de Joode RM RT WMC
Neem contact op met Robert

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Help, de woningmarkt in Nederland zit muurvast!

Help, de woningmarkt in Nederland zit muurvast!

De woningmarktcijfers laten zien dat er sprake is van een ommekeer op de woningmarkt. Na een periode waarin de markt sterk verkrapte en we kampten met extreme prijsstijgingen en korte...
Grote behoefte aan nieuwe bedrijfsruimte in Noord-Holland

Grote behoefte aan nieuwe bedrijfsruimte in Noord-Holland

De bedrijfsruimtemarkt staat onder druk in Noord-Holland. Door gebrek aan kwalitatief hoogwaardig aanbod is er een lage doorstroming op de bedrijfsruimtemarkt ontstaan. Vooral het MKB is actief...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

 

Meer informatie