Klimaat stuwt premies omhoog

Geschreven door Martijn van Malsen FFP EHP op 4 oktober 2017

Voelt u ook nattigheid als u naar buiten kijkt? Het weer is soms flink van streek: de ene keer valt de regen dagenlang met bakken uit de lucht, een andere keer hebben we in Nederland te maken met een lange droge periode met extreem hoge temperaturen. Het klimaat verandert, waardoor we waarschijnlijk meer premie moeten betalen voor inboedel-, brand- en autoverzekeringen.

Het Verbond van Verzekeraars schatte onlangs dat we in het slechtste geval per huishouden 20 tot 30 euro extra kwijt zijn aan premies in een jaar. Het verbond keek daarbij naar vier klimaatscenario’s van het KNMI voor de toekomst. In het meest extreme geval loopt het jaarlijkse schadebedrag op van 364 miljoen euro nu naar ruim 600 miljoen euro in 2085. Dan hebben we te maken met recordneerslag, forse hoosbuiten en megahagel, wat kan leiden tot overstromingen en schade aan woningen, auto’s en agrarische bedrijven.

Ook individuele verzekeraars waarschuwden voor hogere premies door de klimaatverandering. Zo zouden de premies op middellange termijn elk jaar met 5 tot 10 procent omhoog kunnen gaan om alle klimaatschade te dekken. Het is verstandig uw verzekeringen nog eens te onder de loep te houden om te bekijken welke schade wordt gedekt. Zo denken veel Nederlanders dat ze bij een overstroming geld krijgen uitgekeerd, want lang niet altijd het geval is. Kuijs Reinder Kakes geeft u graag advies over uw verzekeringspakket.

Klimaat stuwt premies omhoog
Martijn van Malsen FFP EHP
Neem contact op met Martijn

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Stormschade: wat is wel en niet verzekerd?

Stormschade: wat is wel en niet verzekerd?

Op woensdag 5 juli 2023 raasde de zwaarste zomerstorm ooit door ons land. Tijdens de zeer zware windstoten vielen bomen om, werden snelwegen afgesloten, vielen er dakpannen van de daken...
Starten met beleggen: 5-stappen om slim te investeren in de toekomst

Starten met beleggen: 5-stappen om slim te investeren in de toekomst

Sparen: wie wil dat niet? Vroeger openden mensen simpelweg een spaarrekening om de rente te zien binnenstromen. Maar tegenwoordig valt die rente nogal tegen. Beleggen kan een goed alternatief...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

 

Meer informatie