Het coronavirus en uw reisverzekering: hoe zit het?

Geschreven door John de Smit op 3 maart 2020

Het coronavirus grijpt zich steeds meer om zich heen, ook in populaire vakantiebestemmingen als Italië, Tenerife en Duitsland. Daar zijn inmiddels flink wat besmettingen geregistreerd. Heeft u een vakantie geboekt naar een van deze plekken? Misschien slaat dan de twijfel toe of u daadwerkelijk moet gaan. Maar hoe zit het dan met de reisverzekering?

Om maar meteen met het ‘slechte’ nieuws te beginnen: het coronavirus is bij geen enkele reisverzekering gedekt. Een vakantie annuleren kan natuurlijk altijd, maar dan bent u in principe uw geld kwijt. Er geldt soms een uitzondering als er een negatief reisadvies is afgegeven door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat is bijvoorbeeld voor China gebeurd. Enkele verzekeraars vergoeden dan de annuleringskosten via de annuleringsverzekering. Meestal moet hiervoor een aanvullende dekking zijn afgesloten, vóór het boeken van de reis.

De annuleringsverzekering is vooral bedoeld voor persoonlijke omstandigheden, zoals bij ziekte of overlijden van een naaste. In dat geval krijgt u een vergoeding als de vakantie niet door kan gaan. De actuele situatie in het vakantieland speelt bij de reis- en annuleringsverzekering nauwelijks een rol. Wel kunt u aankloppen bij de reisorganisatie waar u een reis heeft geboekt. Zij bieden u vaak de mogelijkheid de vakantie om te boeken of te verplaatsen naar een later moment. Dat is begrijpelijk: niemand wil nu naar China, ook niet de reisorganisatie zelf.

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over uw reisverzekering en annuleringsverzekering, en welke dekkingen verstandig zijn. Bij Kuijs Reinder Kakes Verzekeren geven u graag onafhankelijk advies over de reisverzekering die het beste bij u past.

John de Smit
Neem contact op met John

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Besparen op je levensverzekering: Tips en Overwegingen

Besparen op je levensverzekering: Tips en Overwegingen

In een tijd waarin het dagelijkse leven steeds duurder wordt, zijn velen op zoek naar manieren om geld te besparen. Wellicht is er ruimte voor besparing op je levensverzekering. Wanneer deze al...
Huis verhuren aan toeristen? Meld het aan de verzekeraar!

Huis verhuren aan toeristen? Meld het aan de verzekeraar!

Heb je al eens toeristen over de vloer gehad? Het is tegenwoordig razend populair om een huis te verhuren aan vakantiegangers. Je verdient een extra zakcentje door jouw huis op internet aan te...
Bekijk overzicht