Helft autobezitters betaalt meer voor de autoverzekering

Geschreven door John de Smit op 3 maart 2020

Kijkt u weleens hoeveel premie u betaalt voor uw autoverzekering? Bijna de helft van de autobezitters kreeg het afgelopen jaar namelijk een hogere premie voor de kiezen. En in sommige gevallen is dat ongemerkt en stilletjes gebeurd, blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond.

De premieverhoging bleef bij de meeste mensen beperkt tot 10 procent. Bij 1 op de 13 autobezitters was de verhoging echter fors: 20 tot 50 procent. Verzekeraars verklaarden dat ze te maken kregen met hogere schadelasten, en daarom de premies voor de autoverzekering moesten verhogen. De Consumentenbond constateerde ook dat klanten niet altijd volledig en tijdig werden geïnformeerd. Zo kreeg een derde van de ondervraagden alleen een bericht over de verhoging, en moesten ze de nieuwe premie zelf uitrekenen. Ongeveer 7 procent kreeg de premieverhoging pas in de gaten na het zien van de bankafschrijving. Zo’n 14 procent kreeg helemaal geen bericht over de hogere premie.

Heeft u te maken gekregen met een hogere premie? Het is tegenwoordig heel makkelijk om uw autoverzekering op te zeggen en over te stappen. Vaak geldt er eerst een contract voor één jaar, maar daarna kan het opzeggen op elk moment. In veel gevallen geldt er een opzegtermijn van een maand. Als de autoverzekeraar de premie verhoogt of de voorwaarden wijzigt, mag u de verzekering binnen 30 dagen direct opzeggen. Dit geldt óók als het eerste jaar nog niet voorbij is.

Als u wilt overstappen naar een nieuwe autoverzekering, kunt u aankloppen bij Kuijs Reinder Kakes Verzekeren. Dan weet u zeker dat u voordelig uit bent, goed verzekerd bent voor uw auto en altijd goed wordt geïnformeerd.

Helft autobezitters betaalt meer voor de autoverzekering
John de Smit
Neem contact op met John

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Huis verhuren aan toeristen? Meld het aan de verzekeraar!

Huis verhuren aan toeristen? Meld het aan de verzekeraar!

Heb je al eens toeristen over de vloer gehad? Het is tegenwoordig razend populair om een huis te verhuren aan vakantiegangers. Je verdient een extra zakcentje door jouw huis op internet aan te...
Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers: neem je keuze niet te licht op!

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers: neem je keuze niet te licht op!

Het kabinet wil de arbeidsongeschiktheidsverzekering over enkele jaren verplicht stellen voor zelfstandigen. Heb je deze verzekering momenteel nog niet, dan is het dus verstandig om je hier eens...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

 

Meer informatie