Burenruzies nemen toe door corona

Geschreven door John de Smit op 7 februari 2021

Kunt u het goed vinden met de buurman of buurvrouw? De coronacrisis blijkt niet goed voor de relatie met de buren, zo bleek het afgelopen jaar. Verzekeraars merken een toename in het aantal burenruzies, vooral omdat we met z’n allen gedwongen thuis moeten zitten.

Door het vele thuiswerken zijn er meer klachten over geluidsoverlast. Bovendien hebben veel mensen minder te doen, waardoor ze de tijd gebruiken voor verbouwingen en verbeteringen aan hun huis. Dat zorgt nog eens voor extra lawaai, met het hameren en boren dat daarbij gepaard gaat. In sommige situaties levert dat schade op bij de buren, zoals scheuren in de muren. Ook de planten in de tuin zorgen voor irritaties. Er is gedoe over hoge bomen, overhangende begroeiing en het snoeien van bomen en planten.

In het ideale geval maken de buren onderling goede afspraken met elkaar. Ze spreken bijvoorbeeld af dat verbouwingen op bepaalde uren plaatsvinden, en niet tijdens een belangrijke Zoom-meeting. Vaak is de relatie tussen buren goed genoeg om er met elkaar een oplossing voor te vinden. Soms loopt een burenruzie echter uit de hand en draait het uit op een juridisch conflict. Het helpt als u dan een rechtsbijstandsverzekering heeft afgesloten.

Met deze verzekering kunt u een beroep doen op goede juridische hulp als de ruzie hoog is opgelopen. Ook dekt de rechtsbijstandsverzekering de kosten van een advocaat, mocht het tot een rechtszaak komen. Zo kan er door toedoen van de buren schade aan uw eigen huis zijn ontstaan, die zij weigeren te betalen. Bij de rechter kunt u dan een schadevergoeding eisen. Het heeft overigens geen zin nog snel een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten als de verstandhouding met de buren al tot het nulpunt is gedaald. Lopende geschillen worden niet gedekt. Heeft u vragen over een rechtsbijstandsverzekering? Aarzel niet om contact op te nemen met KRK Verzekeren.

John de Smit
Neem contact op met John

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Besparen op je levensverzekering: Tips en Overwegingen

Besparen op je levensverzekering: Tips en Overwegingen

In een tijd waarin het dagelijkse leven steeds duurder wordt, zijn velen op zoek naar manieren om geld te besparen. Wellicht is er ruimte voor besparing op je levensverzekering. Wanneer deze al...
Huis verhuren aan toeristen? Meld het aan de verzekeraar!

Huis verhuren aan toeristen? Meld het aan de verzekeraar!

Heb je al eens toeristen over de vloer gehad? Het is tegenwoordig razend populair om een huis te verhuren aan vakantiegangers. Je verdient een extra zakcentje door jouw huis op internet aan te...
Bekijk overzicht