Betaal minder voor uw zorgverzekering in 2021

Betaal minder voor uw zorgverzekering in 2021

Geschreven door John de Smit op 16 december 2020

De vaccins zijn gelukkig in zicht, maar ook in 2021 zullen we nog lange tijd met het coronavirus te maken hebben. De zorgverzekering is daarom extra belangrijk. Tot en met 31 december 2020 kunt u nog overstappen naar een andere zorgverzekeraar. U kunt dan profiteren van betere voorwaarden, maar mogelijk ook minder premie betalen.

Tot half november konden de zorgverzekeraars de premie voor 2021 bekendmaken. Vrijwel alle verzekeraars hebben de premie verhoogd. Gemiddeld gaat het om een stijging van zo’n € 5 per maand, ofwel € 60 per jaar. Dat is iets lager dan verwacht. De medische kosten van het coronavirus vielen mee, maar door het virus zijn ook veel andere medische behandelingen uitgesteld. De gebruikelijke zorgkosten buiten corona vielen dus lager uit.

Er zijn echter wel grote verschillen tussen de premies. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste basisverzekering bedraagt maar liefst € 42. Op jaarbasis is dat € 504! Om flink wat geld te besparen kan het daarom geen kwaad de zorgverzekeringen te vergelijken. Daarbij kunt u meteen de gewenste aanvullende verzekeringen meenemen. Het is goed om te weten dat de dekking van de basisverzekering in 2021 iets is uitgebreid. Zo krijgt u tijdelijk een vergoeding voor paramedische zorg voor herstel na corona. Het gaat dan bijvoorbeeld om fysiotherapie, oefentherapie, ergotherapie en dieetadviezen.

Voor het vergelijken van zorgverzekeringen heeft KRK Verzekeren een handige tool ontwikkeld, waarmee u precies kunt zien hoeveel premie u in 2021 kwijt bent. Klik hier om zorgverzekeringen te vergelijken en u ziet na enkele klikken welke zorgverzekeraar het goedkoopste is en het beste bij u past, zonder dat u extra betaalt voor onnodige dekkingen. U kunt de huidige ziektekostenverzekering meenemen in de vergelijking. Als tussenpersoon willen we altijd voor u kijken waar en hoe het beter kan. Kijk snel, zodat u voor 1 januari minder premie kwijt bent!

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

 

Meer informatie