10 tips om inbraak tijdens de zomervakantie te voorkomen

10 tips om inbraak tijdens de zomervakantie te voorkomen

Geschreven door Iris Groot op 3 juli 2020

Bent u ook zo aan vakantie toe? Na enkele turbulente maanden is er bij veel mensen een enorme behoefte om erop uit te gaan. Een verre reis zit er door het coronavirus even niet in, maar een vakantie in Europa, Nederland of een dagje uit is al een fijne afleiding

De zomervakantie is echter ook de tijd dat inbrekers hun slag slaan. Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis in april bleven dieven massaal binnen en daalde het aantal woninginbraken zelfs met de helft. De verwachting is dat inbrekers tijdens de zomermaanden een inhaalslag maken, zeker nu we door de versoepelingen meer op pad mogen. Toch schort het vaak nog aan maatregelen om dieven buiten de deur te houden. Zo blijkt uit onderzoek dat 30 procent van de achterdeuren in Nederland geen goed slot heeft. Heeft u vakantieplannen? Met deze 10 tips maakt u het inbrekers zo lastig mogelijk!

  • Zorg voor goede sloten op deuren en ramen, het liefst met een kwaliteitskeurmerk. Het lijkt een open deur, maar sommige sloten zijn voor inbrekers verrassend makkelijk te forceren.
  • Zet lampen op een tijdschakelaar, zodat het lijkt of het huis ’s avonds bewoond is.
  • Zorg dat er geen stapel post ligt achter de voordeur of in de brievenbus.
  • Berg kostbare spullen op en zorg dat er geen kostbaarheden in het zicht liggen.
  • Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden en eventueel de gordijnen ’s avonds dicht te doen en de volgende ochtend weer te openen.
  • Installeer een lamp buiten met een bewegingssensor.
  • Vraag de buren het gras te maaien als u langere tijd weggaat.
  • Laat wat rommel slingeren in de keuken en de woonkamer, zodat het huis er bewoond uitziet.
  • Haal ladders en afvalcontainers weg die het inbrekers makkelijker kunnen maken.
  • Installeer een camera, waarbij u op een smartphone een melding krijgt als er iemand in huis is.

Bent u tijdens uw vakantie onverhoopt toch slachtoffer geworden van een woninginbraak? Zorg er dan in ieder geval voor dat u een beroep kunt doen op uw inboedelverzekering. Als u twijfelt of u goed verzekerd bent, kunt u altijd contact opnemen met onze afdeling Verzekeren.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

 

Meer informatie