1920xauto_71d088b2-c186-493b-b31d-118d89580745

Huis verkopen vraag ons dan eerst om
een gratis waardebepaling.

Het verschil tussen een waardebepaling en een taxatie.

Als u van plan bent uw huis te verkopen, dan bieden wij u een gratis waardebepaling aan. Dit is een vrijblijvende indicatie van de verkoopbaarheid van uw huis. Wij hebben dagelijks te maken met kopers en verkopers. Daardoor hebben wij veel kennis van de prijs die kopers bereid zijn te betalen voor een woning die vergelijkbaar met die van u is.

Een taxatie is een officiële waardering van uw huis die schriftelijk wordt vastgelegd. Daar worden strenge eisen aan gesteld en dit vraagt om de juiste kennis en ervaring. Een taxatierapport is een officieel document opgesteld door een gecertificeerde taxateur. Aan een schriftelijk waardeverklaring/taxatierapport zijn wel kosten aan verbonden, die kosten zijn afhankelijk van de vorm en de eisen waaraan de taxatie moet voldoen. Onze taxateurs zijn gecertificeerd en ingeschreven bij het NWWI, NRVT en VastgoedCert. Ze zijn daardoor bevoegd te taxeren voor particulieren, maar ook voor alle banken, andere geldinstellingen en voor een aanvraag van een Nationale Hypotheek Garantie.

Wilt u een realistische indicatie hebben van de waarde van uw huis omdat u overweegt uw huis te verkopen? Neem dan contact op met een van onze makelaars voor een gratis waardebepaling.

Welke factoren bepalen de waarde van uw huis?

Voor de waardebepaling van uw woning zijn de volgende zaken van belang:

 • De grootte van uw woning;
 • De perceeloppervlakte;
 • De ligging;
 • De bouwkundige staat van uw woning;
 • Het bestemmingsplan;
 • En heel belangrijk: de marktsituatie.

Wanneer heeft u een officieel taxatierapport nodig?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom het nodig is de waarde van uw huis schriftelijk vast te laten leggen in een taxatierapport of in een eenvoudigere waardeverklaring. Bijvoorbeeld als u:

 • Een hypotheek wilt afsluiten;
 • De overwaarde van uw huis in onderpand gaat geven;
 • Te maken heeft met bepaalde verzekeringskwesties;
 • Bezwaar maakt tegen uw WOZ-beschikking;
 • Gaat scheiden;
 • Te maken krijgt met een overlijdenssituatie;
 • Geconfronteerd wordt met bepaalde belastingaangelegenheden.

Ook voor taxaties zijn wij u graag van dienst.

Wilt u een indicatie om te bepalen wat de verkoop van uw huis voor u zou betekenen, dan kunt u volstaan met een gratis waardebepaling.

Kennis van de vastgoedmarkt.

Onze gecertificeerde taxateurs richten zich vanuit Amsterdam, Zaandam, Alkmaar, Krommenie en Heerhugowaard op heel Noord-Holland. Onze taxateurs kennen dus de actuele marktsituatie in uw regio. Dit is mede noodzakelijk voor het bepalen van de juiste waarde van uw woning.

Door onze ervaring en kennis van de markt in Noord-Holland voeren wij veel waardebepalingen en taxaties uit. Dit doen wij onder andere voor gemeentes, banken, woningbouwverenigingen en particulieren. Wij staan garant voor een realistisch en objectief waardeoordeel.

Onderzoek naar de ontwikkelingen op de woningmarkt.

Onze organisatie maakt deel uit van Dynamis, een netwerk van 40 makelaarskantoren verspreid over heel Nederland. Dynamis functioneert voor haar partners als een soort kennisinstituut. Samen verrichten wij doorlopend onderzoek naar de ontwikkelingen op woningmarkt en alle segmenten van de markt in bedrijfsonroerendgoed.

Onder de titel Sprekende Cijfers over de ontwikkelingen op de woningmarkt worden deze rapporten gratis beschikbaar gesteld. Wilt u de laatste versie van Sprekende Cijfers ontvangen, neem dan contact op met onze makelaardij.

Taxaties voor zakelijk vastgoed en beleggers.

Wij taxeren ook dagelijks kantoorpanden, winkelruimtes, bedrijfsgebouwen zoals bedrijfshallen en fabrieksgebouwen, monumentale gebouwen, grond en andere bijzondere objecten. Meer informatie over het taxeren van zakelijk bedrijfsonroerendgoed en beleggingsobjecten.

Gratis waardebepaling van uw huis aanvragen?

Neem contact op met een van onze makelaars voor een gratis waardebepaling van uw huis.

Eenvoudig online een offerte aanvragen?

Klik op offerteaanvraag makelaar voor een gratis online offerte.

U wilt uw huis verkopen en daarom vrijblijvend een offerte aanvragen?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.