Object
Verhuurd

Nauerna 43, Assendelft 1566 PD Assendelft

1566 PD Assendelft

Omschrijving

Te huur
Uniek object op een rustige locatie met uitzicht over de weilanden en de Nauernasche Vaartdijk. Het object betreft een gerestaureerde molenschuur met een doorlopend, nieuw gebouwd oliehuis. Dit ensemble wordt op korte termijn gereed en casco opgeleverd.

De ruimte bestaat uit begane grond en een verdieping en is verder onderverdeeld in een woon- en werk/kantoorruimte. De woonruimte...

Locatie

Gerelateerde objecten

Uitgebreide omschrijving

Te huur
Uniek object op een rustige locatie met uitzicht over de weilanden en de Nauernasche Vaartdijk. Het object betreft een gerestaureerde molenschuur met een doorlopend, nieuw gebouwd oliehuis. Dit ensemble wordt op korte termijn gereed en casco opgeleverd.

De ruimte bestaat uit begane grond en een verdieping en is verder onderverdeeld in een woon- en werk/kantoorruimte. De woonruimte zal ook de functie van directiekantoor respectievelijk als representatieve ruimte krijgen. De indeling kan in overleg met de verhuurder nader worden vastgesteld.
Het pand is uitermate geschikt voor een creatieve innovatieve ondernemer die op zoek is naar bijzondere huisvesting. De ideale gebruiker is iemand die het object en de historie er van waardeert en zijn historische huisvesting als een onderscheidend element in zijn bedrijfsvoering ziet.

Locatie en bereikbaarheid
Het pand ligt direct aan de Nauernache Vaart, binnen 5 minuten vaart u de polder in en binnen 45 minuten vaart u op het Amsterdamse IJ.

Station Zaandam is met een directe busverbinding binnen 25 minuten bereikbaar.

De N246 (Beverwijk-West Graftdijk) is op 3 minuten rijafstand, Beverwijk, de Velsertunnel en de A9 zijn vervolgens binnen 10 minuten bereikbaar, waarna u binnen ca. 10 minuten in Alkmaar, Haarlem en Amsterdam bent.

De Paauw
De aan het pand grenzende molen wordt een hennepklopper, zoals er vele in de nabije omgeving hebben gestaan. Dit type molen fungeerde in het verleden voor de grootschalige zeildoekindustrie in Krommenie en Assendelft. De molen zal in het bijzonder tijdens de weekenden als demonstratiemolen worden gebruikt en ook worden opengesteld voor bezoekers. Een ervaren molenaar zal de molen gaan bedienen. Vanuit de ruimte van de molenschuur is er fraai zicht op deze hennepklopper, die enig in zijn soort is.

Historie
Molen De Paauw is in 1669 gebouwd en heeft ruim 200 jaar als oliemolen dienst gedaan. In 1896 is de molen met naastgelegen oliehuis gesloopt. De molenschuur is bespaard gebleven en fungeerde daarna als woning voor meerdere gezinnen. Om het ensemble weer compleet te maken, is in 2015 het molenlijf van molen De Haan, een vroegere korenmolen uit Benningbroek (NH) gekocht en op de plaats van de vroegere fundering van molen De Paauw geplaatst.

Stichting Zaanse Pakhuizen - De verhuurder is Stichting Zaanse Pakhuizen
Stichting Zaanse Pakhuizen is behoeder en eigenaar van oorspronkelijke Zaanse houten pakhuizen en streeft er naar om verworven pakhuizen in de oorspronkelijke staat te behouden en te verhuren. De aanleiding van de oprichting van Stichting Zaanse Pakhuizen op 2 december 2002 is de verwerving, overplaatsing en restauratie van het 17e eeuwse papierpakhuis de Baars te Zaandijk. Ondertussen heeft de stichting verschillende pakhuizen in beheer. Op de site van verhuurder vindt u ook nadere informatie over De Paauw.

Oppervlakte
Begane grond ca. 185 m2
1e verdieping ca. 106 m2
Totaal ca. 291 m2

Parkeren
Parkeerplaatsen kunnen op eigen terrein gerealiseerd worden.

Oplevering
De oplevering is casco, waardoor er een unieke mogelijkheid van inrichting ontstaat:
-Ruimtes nog vrij in te delen;
-Monumentale karakter biedt mogelijkheden, maar ook beperkingen;
-Samenwerking met en advies van Stichting Zaanse Pakhuizen bij inrichting.

Bouwjaar
Oorspronkelijk bouwjaar is 1669.

Bestemming
Op grond van het bestemmingsplan geldt het volgende gebruik:
- gemengd.

U kunt bij de gemeente Zaanstad, afdeling Ruimtelijke Ordening, informeren naar de bestemming en of het door u voorgenomen gebruik past binnen de bestemming.

Gebruiksalternatieven
-Lichttoevoer kan gedeeltelijk bepaald worden;
-Omvang woning is nog vrij te bepalen;
-Werkplekken kunnen overal gecreëerd worden;
-Terreininrichting nog vrij te bepalen;
-De Paauw als huisvesting biedt versterking van de uitstraling van uw bedrijf:
-Unieke locatie;
-Inspirerende omgeving;
-Ideaal om te netwerken;
-Ruimte voor ontspanning en activiteiten.

Kadaster
Gemeente: Assendelft
Sectie: P
Nummer: 529

Aanvaarding
In overleg.

Huurprijs
€ 2.750,- per maand, te vermeerderen met btw.

Huurtermijn
In overleg.

Servicekosten
Niet van toepassing. Het pand is voorzien van eigen meters ten behoeve van de nutsvoorzieningen.

Huurbetaling
Per maand vooruit.

B.T.W.
De huur (en servicekosten) is te vermeerderen met btw. Indien huurder geen btw-belaste prestaties verricht, kan verhuurder een hogere huurprijs in rekening brengen.

Indexering
Jaarlijks, op basis van CPI-reeks alle huishoudens.

Zekerheidsstelling
De borgstelling bedraagt 3 maanden huur (en indien van toepassing) te vermeerderen met servicekosten en btw. Deze borgstelling dient als zekerheid voor verhuurder en dient door huurder voor de ingangsdatum van het huurcontract te zijn afgegeven in de vorm van een bankgarantie.

Voor verdere informatie en verhuurvoorwaarden verwijzen wij naar onze brochure voor dit object. Deze informatie is vrijblijvend. Omtrent gegevens en bevindingen wordt geen aansprakelijkheid aanvaard.

Kenmerken

Overdracht
Status verhuurd
Aanvaarding in overleg
Bouw
Hoofdfunctie bedrijfsruimte
Bouwjaar 1669
Bouwvorm bestaande bouw
Locatie
Adres Nauerna 43
Plaats Assendelft
Land NL
Ligging landelijk gebied
Kantoor
Oppervlakte 189 m²
Verdiepingen 1
Bedrijfsruimte
Bedrijfshal oppervlakte 291 m²
Geheel vrijblijvend binnenkijken? Neem contact op

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.