Object
Verkocht

Gedempte Gracht 42, Zaandam 1506 CH Zaandam

1506 CH Zaandam

Omschrijving

OMGEVING
Het verhuurde winkelpand is gelegen aan de Gedempte Gracht in het centrum van Zaandam. Het centrum van Zaandam is door het plan Inverdan de afgelopen jaren herontwikkeld naar een levendig stadshart van de gemeente Zaanstad. Het plan Inverdan betreft een stedenbouwkundig herontwikkelingsprogramma waarvan het masterplan is ontworpen door de architect Sjoerd Soeters. In het plan wordt de...

Locatie

Gerelateerde objecten

Uitgebreide omschrijving

OMGEVING
Het verhuurde winkelpand is gelegen aan de Gedempte Gracht in het centrum van Zaandam. Het centrum van Zaandam is door het plan Inverdan de afgelopen jaren herontwikkeld naar een levendig stadshart van de gemeente Zaanstad. Het plan Inverdan betreft een stedenbouwkundig herontwikkelingsprogramma waarvan het masterplan is ontworpen door de architect Sjoerd Soeters. In het plan wordt de traditionele Zaanse bouwstijl op een uitvergrote manier toegepast op gevels en bouwwerken. Enkele bekende voorbeelden hiervan zijn het stadhuis van de gemeente Zaanstad (eveneens van de hand van Sjoerd Soeters) en het Inntel Hotel ook bekend onder de naam “geveltjeshotel”.

Daarnaast omvatte het plan Inverdan het opnieuw uitgraven van de in 1858 gedempte stadsgracht. Heden ten dagen is de Gedempte Gracht (anders dan de naam suggereert) wederom een stadsgracht met aan beide zijden een winkelstraat. Aan de zuidkant van de gracht is de oever voornamelijk uit steen opgetrokken, aan de overzijde betreft deze voornamelijk gras. Over de gracht zijn verschillende bruggen gesitueerd waarvan enkele beschikken over lange banken. Daarnaast zijn aan de oevers ook enkele muurtjes waarop men kan zitten. De openbare ruimte in combinatie met enkele grote filialen maakt de Gedempte Gracht tot dé winkelstraat van Zaandam.

KERNWINKELGEBIED ZAANSTAD
De gemeente Zaanstad erkend in haar detailhandelsvisie 2015-2025 een drietal hoofdwinkelgebieden, te weten: Stadshart Zaandam, Wormerveer-Centrum en Krommenie-Centrum. Binnen het Stadshart Zaandam wordt tot het kernwinkelgebied gerekend de Gedempte Gracht, de Westzijde vanaf de Gedempte Gracht tot de Stationsstraat en de Rozenhof.

Zoals eerder vermeld heeft het Stadshart Zaandam de afgelopen jaren een ingrijpende kwaliteitsimpuls in gang gezet: uitbreiding van het winkelgebied, een nieuw stadhuis, hotel, woningen, horeca en bioscoop en een mooiere openbare ruimte. De ontwikkeling van 15.000 m2 winkelvloeroppervlak (wvo) winkelgebied (deels vervanging) maakte de vestiging van een aantal grote landelijke ketens mogelijk en een deel van gevestigde winkeliers zocht binnen het gebied een passender pand. Het winkelgebied Zaandam heeft in de eerste plaats een functie voor inwoners van het zuidelijk deel van de gemeente Zaanstad, maar kent grote belangstelling van buiten de gemeente.

De Gedempte Gracht is het visitekaartje van de binnenstad en wordt druk bezocht. Er zijn overwegend grote filialen in het middensegment gevestigd. Dit is het gebied waar de vernieuwing tot uiting is gekomen. Het winkelaanbod is uitgebreid, panden en openbare ruimte zijn vernieuwd.

BEREIKBAARHEID
De bereikbaarheid van het object met het openbaar vervoer is als zeer goed te beoordelen. Op 500 meter afstand is het bus- en treinstation Zaandam gelegen. Dit station is gelegen op het tracé Amsterdam – Den Helder en heeft directe verbindingen naar o.a. station Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal, Leiden Centraal, Rotterdam Centraal, Alkmaar en Den Helder. Tevens is op minder dan 100 meter de bushalte Gedempte Gracht gesitueerd.

De Gedempte Gracht is daarnaast ook goed bereikbaarheid met de auto. Via de Westzijde, Stationsstraat en Provincialeweg s152 is de rijksweg A8 binnen 10 minuten te bereiken. De reisafstand via de Westzijde en de Prins Bernhardweg naar de rijksweg A7 bedraagt minder dan 5 minuten.

HUURDER FUNCTIE(S) BVO VVO
Ziengs BV   Winkelruimte 330,89 m² 296,64 m²

HUUROPBRENGST
Op aanvraag

VRAAGPRIJS
€ 1.400.000,- k.k.

KADASTRALE KENMERKEN
Gemeente Zaandam
Sectie K
Nummer 9862 & 9863
Oppervlak perceel 1 are 85 centiare

BEZICHTIGINGEN EN PROCES
Bezichtigingen zijn op afspraak mogelijk. U kunt een afspraak inplannen via binnendiensbusiness@krk.nl of 075 – 555 55 55. De toegang tot specifieke ruimten kan beperkt zijn door het gebruik door huurder(s). Voor de aanwezige informatie met betrekking tot de verkoop is een digitale data room ingericht. Indien u interesse heeft in de verwerving van de onderhavige object kunt u dit kenbaar maken via emailadres binnendienstbusiness@krk.nl. Via een separate link krijgt u op basis van uw emailadres en een uniek wachtwoord toegang tot de data room.

Kenmerken

Overdracht
Status verkocht
Aanvaarding in overleg
Bouw
Hoofdfunctie belegging
Bouwjaar 1999
Bouwvorm bestaande bouw
Locatie
Adres Gedempte Gracht 42
Plaats Zaandam
Land NL
Ligging winkelgebied stadscentrum
Oppervlakte en inhoud
Perceeloppervlakte 185 m²
Belegging
Soort belegging winkelruimte
Aantal huurders 1
Energie
Energielabel B
Energielabel einddatum 2027-01-19
Onderhoud
Onderhoud binnen uitstekend
Onderhoud buiten uitstekend
Geheel vrijblijvend binnenkijken? Neem contact op

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.