Waterschade bij ondernemers
Geschreven door Tom Dekker op 20 september 2019Waterschade bij ondernemers komt vaker voor dan u denkt. Bij de schadeclaims staat wateroverlast zelfs op de tweede plaats, na de brandschade. Zeker tijdens de herfst en de winter is er risico op waterschade door langdurige regenbuien die ons land teisteren. Ook een dik pak smeltend sneeuw kan zorgen voor wateroverlast. Met de klimaatverandering staan ons de komende jaren steeds meer heftige buien te wachten, zo voorspellen weerkundigen.
In hoeverre u last heeft van wateroverlast, hangt helemaal af van de activiteiten die u onderneemt. Waterschade komt vooral voor bij bedrijven met een plat dak. Als er teveel water op het dak ligt dat niet weg kan, bestaat er risico op een inpandige lekkage. In het ergste geval raken uw inventaris, goederen en apparatuur beschadigd. Het is raadzaam minstens één keer per jaar het dak te laten schoonmaken en te controleren of de afvoergoten en dakgoten niet verstopt zijn. Ook als uw bedrijf zich op lager terrein bevindt, of in een kelder, is er een verhoogd risico op waterschade. Door de installatie van een pomp kunt u overtollig water direct wegsluizen. Zorg ervoor dat apparaten en inventaris op een verhoging staan, zodat er minder snel water bij kan komen.
Tegen de risico’s van waterschade kunt u zich verzekeren. Bij uw brandverzekering kunt u een inventaris- en goederenverzekering afsluiten, zodat u bent ingedekt tegen de gevolgen van een grote hoeveelheid water. De inventaris en goederen zijn immers een must voor het voortzetten van de bedrijfsactiviteiten. Bij KRK Verzekeren geven we u graag een passend advies over de inventaris- en goederenverzekering.