Verkooprecord in Amsterdam

Geschreven door ing. Sander Siegersma RM RT WMC op 21 januari 2021

In Amsterdam is na 4,5 jaar het verkooprecord verbroken. In de laatste drie maanden van 2020 wisselden in de hoofdstad maar liefst 3.330 woningen van eigenaar. De hoge dynamiek is een gevolg van de extra woningen die door de coronacrisis te koop worden gezet.

Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q4 2020 van Kuijs Reinder Kakes Makelaardij, Hypotheken & Verzekeringen - partner in Dynamis.

Ook tijdens tweede coronagolf worden meer huizen te koop gezet

Net als tijdens de eerste coronagolf zetten meer Noord-Hollandse woningeigenaren hun huis te koop. Een gevolg van de angst voor een slechtere verkoopbaarheid en veranderende woonwensen. Het huidige extra aanbod kent een sterk geografisch verschil ten opzichte van de eerste golf. Tijdens de tweede golf zijn het met name de (dure) steden waar meer woningen te koop worden gezet, terwijl in de kleinere gemeenten de aanmeldingen alweer in lijn liggen met 2019.

Aanbod daalt naar historisch laagtepunt

De vele woningzoekers slaan hun slag nu meer woningen te koop worden gezet. In totaal wisselden dit kwartaal ruim 10 duizend bestaande woningen van eigenaar in Noord-Holland, dit is pas de tweede keer in dertien jaar dat in de bestaande bouw de grens van 10 duizend verkopen wordt overschreden. Door de vele verkopen is het aanbod inmiddels afgenomen naar een historisch laagtepunt.

ing. Sander Siegersma RM RT WMC
Neem contact op met ing. Sander

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
KRK Makelaars: woningprijzen stijgen hard

KRK Makelaars: woningprijzen stijgen hard

De woningprijzen in Amsterdam en Noord-Holland zijn fors gestegen afgelopen jaar. Zo blijkt uit de verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q1-2024 van KRK Makelaars...
KRK Makelaars: De woningmarkt kantelt weer in het voordeel van de verkoper!

KRK Makelaars: De woningmarkt kantelt weer in het voordeel van de verkoper!

Sterke toename verkoopcijfers en een forse daling van het aanbod op de Noord-Hollandse woningmarkt. Dit blijkt uit de verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q4-2023 van...
Bekijk overzicht