Verkooprecord in Amsterdam

Geschreven door ing. Sander Siegersma RM RT WMC op 21 januari 2021

In Amsterdam is na 4,5 jaar het verkooprecord verbroken. In de laatste drie maanden van 2020 wisselden in de hoofdstad maar liefst 3.330 woningen van eigenaar. De hoge dynamiek is een gevolg van de extra woningen die door de coronacrisis te koop worden gezet.

Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q4 2020 van Kuijs Reinder Kakes Makelaardij, Hypotheken & Verzekeringen - partner in Dynamis.

Ook tijdens tweede coronagolf worden meer huizen te koop gezet

Net als tijdens de eerste coronagolf zetten meer Noord-Hollandse woningeigenaren hun huis te koop. Een gevolg van de angst voor een slechtere verkoopbaarheid en veranderende woonwensen. Het huidige extra aanbod kent een sterk geografisch verschil ten opzichte van de eerste golf. Tijdens de tweede golf zijn het met name de (dure) steden waar meer woningen te koop worden gezet, terwijl in de kleinere gemeenten de aanmeldingen alweer in lijn liggen met 2019.

Aanbod daalt naar historisch laagtepunt

De vele woningzoekers slaan hun slag nu meer woningen te koop worden gezet. In totaal wisselden dit kwartaal ruim 10 duizend bestaande woningen van eigenaar in Noord-Holland, dit is pas de tweede keer in dertien jaar dat in de bestaande bouw de grens van 10 duizend verkopen wordt overschreden. Door de vele verkopen is het aanbod inmiddels afgenomen naar een historisch laagtepunt.

Verkooprecord in Amsterdam
ing. Sander Siegersma RM RT WMC
Neem contact op met ing. Sander

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
KRK Makelaars: transactieprijzen Noord-Hollandse woningen afgelopen jaar fors gedaald

KRK Makelaars: transactieprijzen Noord-Hollandse woningen afgelopen jaar fors gedaald

Na jaren van oplopende vraagprijzen, steeds kortere doorlooptijden en weinig aanbod laat de woningmarkt in Noord-Holland in Q3 van 2023 ons iets anders zien. De verkoopaantallen liepen licht op...
Help, de woningmarkt in Nederland zit muurvast!

Help, de woningmarkt in Nederland zit muurvast!

De woningmarktcijfers laten zien dat er sprake is van een ommekeer op de woningmarkt. Na een periode waarin de markt sterk verkrapte en we kampten met extreme prijsstijgingen en korte...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

 

Meer informatie