Ook veel dieven blijven thuis door de coronacrisis

Ook veel dieven blijven thuis door de coronacrisis

Geschreven door John de Smit op 1 april 2020

Soms brengt de coronacrisis lichtpuntjes met zich mee. Door het coronavirus zijn ook dieven gedwongen om thuis te blijven zitten. Het is niet zozeer de angst voor besmettingen die ze thuishoudt, maar er is gewoon niet zoveel te halen bij mensen thuis. Omdat iedereen massaal thuis zit, is het aantal woninginbraken flink gedaald.

Het aantal inbraken in woningen kelderde in één week tijd met zo’n 40 procent, meldde de politie. In de week van 9 tot en met 15 maart drongen inbrekers 430 keer een huis binnen. Een week later, toen het advies kwam om thuis te blijven, telde de politie 260 woninginbraken. Ook het aantal verkeersongevallen daalde flink. Door de coronacrisis zijn er minder automobilisten op de weg. Verder waren er veel minder fietsendiefstallen en meldingen van zakkenrollerij.

Nu dieven zelf grotendeels thuis zitten, proberen ze via cybercriminaliteit onschuldige slachtoffers te maken. Volgens de politie worden er steeds meer corona-gerelateerde phishingmails rondgestuurd. ‘Phishing’ is een methode waarbij criminelen een vals e-mailbericht, sms’je of appje rondsturen met een tekstlink. Via die namaak-link proberen ze in te loggen op uw bankrekening. Het is verstandig altijd goed de afzender te checken voordat u op een linkje klikt.

Bij Kuijs Reinder Kakes Verzekeren kunt u een CyberCare Polis afsluiten, waarmee u zich kunt verzekeren tegen de gevaren van internetcriminaliteit. Voor ruim € 15 per maand is uw hele gezin verzekerd. Dat geeft u een veilig idee in deze tijd, waarbij een groot deel van de Nederlanders thuis achter de computer werkt. U kunt deze cyberverzekering makkelijk regelen door online dit aanvraagformulier in te vullen. Door de coronacrisis zal u waarschijnlijk minder snel een beroep doen op uw inboedelverzekering, die u dekt tegen woninginbraken. Bedenk echter dat deze verzekering u ook beschermt tegen andere risico’s voor uw huisraad, zoals brand, storm of wateroverlast.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

 

Meer informatie