Ook veel dieven blijven thuis door de coronacrisis

Geschreven door John de Smit op 1 april 2020

Soms brengt de coronacrisis lichtpuntjes met zich mee. Door het coronavirus zijn ook dieven gedwongen om thuis te blijven zitten. Het is niet zozeer de angst voor besmettingen die ze thuishoudt, maar er is gewoon niet zoveel te halen bij mensen thuis. Omdat iedereen massaal thuis zit, is het aantal woninginbraken flink gedaald.

Het aantal inbraken in woningen kelderde in één week tijd met zo’n 40 procent, meldde de politie. In de week van 9 tot en met 15 maart drongen inbrekers 430 keer een huis binnen. Een week later, toen het advies kwam om thuis te blijven, telde de politie 260 woninginbraken. Ook het aantal verkeersongevallen daalde flink. Door de coronacrisis zijn er minder automobilisten op de weg. Verder waren er veel minder fietsendiefstallen en meldingen van zakkenrollerij.

Nu dieven zelf grotendeels thuis zitten, proberen ze via cybercriminaliteit onschuldige slachtoffers te maken. Volgens de politie worden er steeds meer corona-gerelateerde phishingmails rondgestuurd. ‘Phishing’ is een methode waarbij criminelen een vals e-mailbericht, sms’je of appje rondsturen met een tekstlink. Via die namaak-link proberen ze in te loggen op uw bankrekening. Het is verstandig altijd goed de afzender te checken voordat u op een linkje klikt.

Bij Kuijs Reinder Kakes Verzekeren kunt u een CyberCare Polis afsluiten, waarmee u zich kunt verzekeren tegen de gevaren van internetcriminaliteit. Voor ruim € 15 per maand is uw hele gezin verzekerd. Dat geeft u een veilig idee in deze tijd, waarbij een groot deel van de Nederlanders thuis achter de computer werkt. U kunt deze cyberverzekering makkelijk regelen door online dit aanvraagformulier in te vullen. Door de coronacrisis zal u waarschijnlijk minder snel een beroep doen op uw inboedelverzekering, die u dekt tegen woninginbraken. Bedenk echter dat deze verzekering u ook beschermt tegen andere risico’s voor uw huisraad, zoals brand, storm of wateroverlast.

John de Smit
Neem contact op met John

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Besparen op je levensverzekering: Tips en Overwegingen

Besparen op je levensverzekering: Tips en Overwegingen

In een tijd waarin het dagelijkse leven steeds duurder wordt, zijn velen op zoek naar manieren om geld te besparen. Wellicht is er ruimte voor besparing op je levensverzekering. Wanneer deze al...
Huis verhuren aan toeristen? Meld het aan de verzekeraar!

Huis verhuren aan toeristen? Meld het aan de verzekeraar!

Heb je al eens toeristen over de vloer gehad? Het is tegenwoordig razend populair om een huis te verhuren aan vakantiegangers. Je verdient een extra zakcentje door jouw huis op internet aan te...
Bekijk overzicht